Minden napra egy vörösbor: Bock Capella 2007

Borászportál
2018. november 02., 12:00


Hazánkban a vörösborok népszerűsége továbbra is megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták és a bordói stílusú magyar vörösborok pedig továbbra is a legkedveltebbek közé tartoznak, ezért közülük több tétel is bemutatkozik a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében. Figyeld napi ajánlónkat!
Minden napra egy vörösbor: Bock Capella 2007
A borról:
 
A pincészet nagy válogatása, mely csak kiemelkedő évjáratokban készül. Az Ördögárok dűlőből szelektált cabernet franc (60%) és merlot (10%), valamint a Jammertál dűlőről szelektált cabernet sauvignon (30%) házasítása, amely 24 hónapig új tölgyfahordókban érlelődik. Nagy testű, koncentrált bor, rendkívüli aromagazdagsággal és ízmélységgel. Mély intenzitás, feketébe hajló szín jellemzi, melyben a túlérett (szinte aszalt) gyümölcsök mellett, dohány és tejcsokoládé jelenik meg. Steak-ek és étcsokis desszertek kiváló párja. 
 
Alkoholtartalom: 16,17 % | Titrálható sav: 5,0 g/l | Cukormentes extrakt: 38,9 g/l
 
 
A borászatról: 

A Bock család 1850 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel a Villányi borvidéken. A bor szeretete és elkészítésének fortélyai apáról fiúra szállnak, immáron 9 generáció óta. Jelenleg már 150 hektár szőlőtermését dolgozzák fel. 
 
Az ültetvények a Villányi borvidék legkiválóbb dűlőiben találhatóak (Jammertál, Kopár, Bocor, Csillagvölgy, Fekete-hegy, Ördögárok). A borvidékre jellemző vörösborok mellett több fehérbor és különféle rozé borok teszik izgalmassá és változatossá borsorukat. Szálláshelyük 1996-ban 4 szobás panzióként kezdett üzemelni, majd a folyamatos fejlesztéseknek és az egyre növekvő borturizmusnak köszönhetően 2013-ban 4 csillagos szállodává vált. A Bock Hotel Ermitage egyaránt nyújt felüdülést családok, magánszemélyek, valamint a borkultúra rajongói számára.
 
A Bock Óbor Étterem rusztikus és egyben házias stílussal, valamint a pincészet kitűnő boraival várja a kulináris élvezetek iránt érdeklődőket. Éttermük ideális helyszín családi rendezvények, baráti összejövetelek, romantikus borvacsorák számára.  

>>> Részletek a Bordói November Nagykóstolóról ITT!