Minden napra egy vörösbor: Bujdosó Pincészet, Farkastanya Cabernet Franc 2012

Borászportál
2018. november 13., 15:00


Hazánkban a vörösborok népszerűsége továbbra is megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták és a bordói stílusú magyar vörösborok pedig továbbra is a legkedveltebbek közé tartoznak, ezért közülük több tétel is bemutatkozik a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében. Figyeld napi ajánlónkat!
Minden napra egy vörösbor: Bujdosó Pincészet, Farkastanya Cabernet Franc 2012
A borról:

Ahogy a rubinszínű bort rejtő pohárba szagolunk, magas fokon érett gyümölcsök illatát érezzük, amelyeket fahéj és vanília kísér. Kóstoláskor egy koncentrált borral találkozunk, amelyben bársonyos textúrát alakít ki a jelentős test, az alkohol és a tanninszerkezet. Az ízvilágot a szedres, áfonyás asszociációk uralják, a lecsengés vaníliával és karamellel búcsúzik. Sűrű, gazdag vörösbor 100% cabernet franc-ból, a lellei Farkastanyáról. Szuper kísérője például a pulled porknak, marhasteaknek vagy érlelt hegyi sajtnak.
 
 
A borászatról:

"A Balaton déli partján, a változatos Somogyi-dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig gondozzuk az ültetvényeinket. A szőlőben és a pincében a Bujdosó család három generációja dolgozik azért, hogy a szőlőből eredő, gyümölcsös zamatokat minél teljesebb formájukban megőrizzük a borokban. A balatoni nyarat zárjuk palackba.
 
A szőlőterületeink kétharmada fehérszőlő, de a kékszőlőkből is széles kínálattal várjuk a borkedvelőket. Legfontosabb fajtáink a rajnai rizling, a zöld veltelini, a királyleányka, a szürkebarát és az olaszrizling, de jelentős területen termesztünk chardonnay-t, Irsai Olivért és sauvignon blanc-t is. A kékszőlők közül merlot-val, cabernet sauvignonnal, cabernet franc-nal, kékfrankossal és pinot noirral foglalkozunk. Prémium borainkat régóta vitorlázó családként a Balaton klasszikus, elegáns vitorlásairól, többek közt a Sirocco, a Nemere és a Tramontana nevű hajókról neveztük el."

>>> Részletek a Bordói November Nagykóstolóról ITT!