Minden napra egy vörösbor: Fekete Borpince, Cabernet Sauvignon 2003

Borászportál
2018. november 15., 15:00


Hazánkban a vörösborok népszerűsége továbbra is megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták és a bordói stílusú magyar vörösborok pedig továbbra is a legkedveltebbek közé tartoznak, ezért közülük több tétel is bemutatkozik a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében. Figyeld napi ajánlónkat!
Minden napra egy vörösbor: Fekete Borpince, Cabernet Sauvignon 2003
A borról:

Testes, nagy extrakttartalmú, behízelgően bársonyos bor, az idősödés jeleit alig mutató vörösbor szilvalekvárra, pörkölt magvakra és rumosdióra emlékeztető ízvilággal. A gyümölcsös ízek mellett az újhordós érlelésből eredő fűszeresség is jelen van a borban. A bort tartalmas vadhúsokból készült ételek, illetve csokoládés desszerttek mellé ajánljuk. Alkoholtartalom: 15% 
 
 
A borászatról:
 
Fekete Mihály Endre, a Fekete Borpince tulajdonosának hitvallása a borkészítésről:

 "A családi hagyományokat követve, szüleim munkáját folytatva kezdtem el borokat készíteni. Kezdetben saját magam és családom részére állítottam elő a bort, ezért is különleges gondossággal és odafigyeléssel végeztem a munkám. Később a borkészítés választott szakmám és hivatásom lett, a pincészet kibővült és családi vállalkozássá nőtte ki magát.A szőlőművelés és borkészítés módját számomra a kezdetektől fogva a hagyományok és a környezet iránti tisztelet, valamint a boraimat fogyasztók iránt érzett felelősség határozza meg. Borászként is ugyanolyan odafigyeléssel állítom elő boraimat, mint azt korábban szőlősgazdaként tettem. Célom a folyamatosan és egyenletesen jó minőségű, a szekszárdi borvidékre jellemző gyümölcsös, bársonyos és tüzes borok természetes és környezetbarát módon történő előállítása. Örömmel tölt el, hogy a Fekete Borpince borait fogyasztók visszajelzései és a nemzetközi, valamint hazai versenyeken elért eredmények igazolják törekvéseinket."
 
>>> Részletek a Bordói November Nagykóstolóról ITT!
Winelovers borok az olvasás mellé