Minden napra egy vörösbor: Günzer Családi Birtok, Ördögárok 2009

Borászportál
2018. október 31., 12:00


Hazánkban a vörösborok népszerűsége továbbra is megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták és a bordói stílusú magyar vörösborok pedig továbbra is a legkedveltebbek közé tartoznak, ezért közülük több tétel is bemutatkozik a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében. Figyeld napi ajánlónkat!
Minden napra egy vörösbor: Günzer Családi Birtok, Ördögárok 2009
A borról:
 
A meseszép fekvésű, forró villányi Ördögárok napos lejtőjéről szüretelt merlot, cabernet franc és cabernet sauvignon házasítás. Az apró fürtök érett bogyói a kézi válogat követően, a szép gyümölcsösség érdekében tartályban erjedtek majd egyharmad részben új, kétharmad részben használt barrique-ban érlelődtek 24 hónapon át. Alkohol: 15,2%
 
 
A borászatról:
 
Családi borászatuk 1990-ben indult, kezdetben 0,5 hektárral és 1500 palack értékesítésével. Ez a szám mára eléri a 25 hektárt és a 150.000 palackot, melyek Villány déli fekvésű dűlőiben készülnek. Boraikból próbálják a természeti adottságok maximumát kihozni, ügyelve az egyes dűlők és az évjárat sajátos értékeire. Küldetésük egy olyan bor megalkotása, amelyre borász és fogyasztó egyaránt vágyik.

>>> Részletek a Bordói November Nagykóstolóról ITT!
Winelovers borok az olvasás mellé