Minden napra egy vörösbor: Mészáros Borház - Grand Antiqua Cabernet Sauvignon 2012

Borászportál
2017. november 16., 18:00


Hazánkban a vörösborok kedveltsége megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták, így pedig a bordói stílusú vörösborok továbbra is a legnépszerűbbek közé tartoznak. Ezek közül a legmenőbbek ezúttal a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében mutatkoznak be. Figyeld napi ajánlónkat!
Minden napra egy vörösbor: Mészáros Borház - Grand Antiqua Cabernet Sauvignon 2012
A bor: Mészáros Borház, Grand Antiqua Cabernet Sauvignon 2012
 
Szekszárd várost ölelő dombokról származik az egészséges, érett  szőlő, melyet 1,5 kg tőke terhelésű, zöld szürettel válogatott (terméskorlátozott) tőkékről szüretelték. Kézzel szedték 15 kg-os ládákba, ahol kettős válogatást alkalmaztak: egy fürtválogatást, majd a szőlőszemeket válogatták, hogy csak teljesen egészséges szőlőszemek kerüljenek az erjesztőbe. Ezután 21 napos héjon erjesztést alkalmaztak, közben kíméletesen macerálták a cefrét, ezáltal nem oldódtak ki az erős tanninok, így bársonyos, jól iható borokat kapunk, amit utána tölgyfahordóban érleltek.

Mély sötét színű, testes, nagyon tartalmas, értékes bor, díszítő jegyei, szeder, fekete ribizli, szép tanninnal telt hatás, érezhető. Illatában a cabernet fajtára jellemző illatok és a tölgyfa hordós érlelés közös illat jegyei mutatkoznak. 
 
A borászat: Mészáros Borház
 
Szekszárd belvárosban a Kossuth Lajos utca 26. sz. alatt található a Mészáros Borház és Pince, , ahol borbemutatókat, rendezvényeket szerveznek, és melegkonyhás igényeket is ki tudnak szolgálni előzetes bejelentkezés alapján. Ugyanitt található egy borszaküzlet, ahol megvásárolható Mészáros Pál Borház és Pince teljes termékkínálata.
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé