Minden napra egy vörösbor: Polgár Cuvée Barrique 2012

Borászportál
2017. november 13., 08:00


Hazánkban a vörösborok kedveltsége megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták, így pedig a bordói stílusú vörösborok továbbra is a legnépszerűbbek közé tartoznak. Ezek közül a legmenőbbek ezúttal a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében mutatkoznak be. Figyeld napi ajánlónkat!
Minden napra egy vörösbor: Polgár Cuvée Barrique 2012
A bor: Polgár Cuvée Barrique 2012
 
Október végén szüretelt cabernet sauvignon és franc nászából született a szeder és áfonya illatú, elegáns színvilágú, puha tanninokat érlelő vörösbor. Az újhordós érlelésből származó kellemesen füstös, csokoládés és fahéjas aromák diszkrét keretbe foglalják a bor gyönyörű gyümölcsösségét. Nagy formátumú hosszú érlelési potenciállal rendelkező többszörös díjnyertes tartalmas bor.
 
A borászat: Polgár Pincészet
 
Ma már 60 hektáron az ökogazdálkodás szempontjait figyelembe véve gondozzák Villány jellegzetes szőlőfajtáit, a kadarkát és a portugiesert, a hungarikum fajtákat, azaz a kékfrankost és a hárslevelűt, és a világfajtákat, mint a chardonnay, a cabernet sauvignon, és franc, a pinot noir, a merlot, és a syrah. A legjobb minőségű borok elérése érdekében fajtánként meghatározott terméskorlátozással állítják be az optimális, hektáronkénti és tőkénkénti terméshozamot, döntik el a szüret idejét, választják ki a készítési technológiát – figyelembe véve az adott évjárat sajátosságait is. Az 1200 hektoliternyi erjesztő kapacitás, és az 5000 hektoliternyi tároló kapacitás biztosítja, hogy az évente forgalomba kerülő mintegy 200.000 palack bor az érettség legoptimálisabb időpontjában kerüljön a fogyasztók poharába.
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé