Minden napra egy vörösbor: Thummerer Rébus Egri Cuvée Superior 2012

Borászportál
2018. november 03., 10:00


Hazánkban a vörösborok népszerűsége továbbra is megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták és a bordói stílusú magyar vörösborok pedig továbbra is a legkedveltebbek közé tartoznak, ezért közülük több tétel is bemutatkozik a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében. Figyeld napi ajánlónkat!
 
Minden napra egy vörösbor: Thummerer Rébus Egri Cuvée Superior 2012
A borról:

A 2012-es év rendkívül csapadékszegény és meleg volt. A kékszőlők nagyon szépen beértek, igazi fenológiai érettségről beszélhettünk, ez a Rébus cuvée-n is tükröződik. Tartalmas, gazdag nagy testű bor, finom lágy savakkal és érleltséggel. Tanninjai lekerekedettek, utóíze hosszú, a fajtaösszetétel izgalmas ízvilágot kölcsönöz. Védett eredetű superior száraz vörös bor. Fajtaösszetétel: cabernet sauvignon, syrah, merlot. Remekül illik például érlelt marhahátszín mellé, egészben sült csicsókával.
 
Termőhely: Noszvaj Tekenőhát dűlő, Szomolya Nagyvölgy-tető
 
 
A borászatról:

"Családi vállalkozásunk 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. Az Egri Borvidéken elhelyezkedő 100 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készítjük borainkat, pezsgőinket, pálinkáinkat.
 
A borászatunk központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. A 2000 m2-es, egykori uradalmi pincét több mint 100 évvel ezelőtt kézzel vájták a vulkanikus tufa kőzetbe, melyet 2004-ben egy új 2200 m2 -es tufakőbe vájt pincerendszerrel bővíttettünk ki.

A kiegyenlített klímájú pince ideális körülményeket biztosít a borok érleléséhez.A technológia minden évben kiegészül a legkorszerűbb, világszínvonalú felszerelésekkel, gépekkel. Ez nem csak a borászatunkra, de a szőlészetünkre is vonatkozik. Kizárólag a magas minőség elérése a cél, minden évben egy-egy különlegességgel gazdagítva a választékot."

>>> Részletek a Bordói November Nagykóstolóról ITT!