Minden napra egy vörösbor: Vin Art Csanád Cuvée 2011

Borászportál
2017. november 14., 18:26


Hazánkban a vörösborok kedveltsége megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták, így pedig a bordói stílusú vörösborok továbbra is a legnépszerűbbek közé tartoznak. Ezek közül a legmenőbbek ezúttal a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében mutatkoznak be. Figyeld napi ajánlónkat!
Minden napra egy vörösbor: Vin Art Csanád Cuvée 2011
A bor: Vin Art Borászat, Csanád Cuvée 2011
 
A Csanád Cuvée pincészetük legnagyobb gonddal készíett bora, melyet csak kiváló évjáratokban készítünk legjobb dűlőink hordószelektált boraiból. 14 hónapot kis fahordóban, majd 16 hónapot palackban érleltük, mire kialakult az izgalmas, gazdag illat és a magával ragadó íz.
 
A borászat: Vin Art Borászat
 
Koch Csaba villányi borászata, amely Nagyharsányban a Kolónia sor 56 szám alatt található. A XIX. század legvégén épült présházat a Bordás család épített és benne alakította ki azt a picét ahol több mint száz éve érlelődtek a messze földön híres Villányi borvidék borai. Ennek a megkezdett alkotásnak az emlékét és hagyományát szem előtt tartva határozták el, hogy nem engedik elveszni ezt az építészeti remekművet és 2007-ben elkezdték újjáépíteni az idők során szinte romossá vált épületet. Természetesen elsőként a 13 méter hosszú pinceszárnyat tették "lakhatóvá" ahová bekerültek első művészi alkotásaik: létrehozták a Vin Art borházat.