Minden napra jut buborék: Bezerics Szexi Rozé

Borászportál
2017. május 26., 18:09


A nyár közeledtével egyre inkább vágyakozunk az üde gyöngyözőborokra és izgalmas pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a Pezsgő Június legmenőbb tételeivel!
Minden napra jut buborék: Bezerics Szexi Rozé

Bezerics Szexi Rozé (gyöngyözőbor, 2016)

 
A borról:
Elegáns eperszínű gyöngyöző rozé bor. Illata friss, gyümölcsös, könnyed és elegáns. Szájban ropogós, intenzív, lédús piros húsú gyümölcsök aromáival. Egy pohár után rózsaszínné válik körülöttünk a világ! Ajánlunk mellé hideg előételeket, pástétomokat, sülteket, lágy sajtokat és sajtkrémeket. Alkohol-, cukor- és savtartalom: 12,7%, 5,2 gramm/liter, 5,9 gramm/liter.
 
A pincészet emellett bemutatja a Szexi Irsai 2016 és Shiraz Pirosbor 2016 tételét is. 
A pincészetről:
Borászatuk a Balaton és a Bakony ölelésében elhelyezkedő gyönyörű tájon, Keszthelyen található. Szőlőik nagy része a Zalai Borvidéken, Orosztony határában Pogányvári hegyen fekszik. A Pannon beltavi üledék löszös, agyagos, vulkáni hamut tartalmazó talaja, a Balaton közelsége, a 250-300 m tengerszínt feletti magasság, valamint 15 %-os délnyugati lejtő különleges adottságokat biztosít. A szőlő számára olyan ez, mint a „terülj-terülj" asztalkám. 

Sok kézimunkával, terméskorlátozással, és igényes borászati eljárásokkal készülnek karakteres boraik. Kínálatuk széles, az illatos fehértől és rozétól a testes fehérig, illetve a botritisz futotta édestől az új-hordós vörösborig terjed. Különlegességük a csak nálunk elérhető Pátria fajta, melyet Bezerics Csaba tanára, Bakonyi Károly nemesített.
Winelovers borok az olvasás mellé