Minen napra egy bor: Pannonhalmi Infusio 2017

Borászportál
2020. november 03., 07:10


November 14-én kerül megrendezésre a Bordói November, a bordói vörös fajták legnagyobb hazai kóstolója. A rendezvény napjáig bemutatjuk a Csúcsborok Termének tételeit, vagyis a csúcsok csúcsát. Ma egy igazi borlegendával csinálunk neked kedvet a kóstolóhoz.
Minen napra egy bor: Pannonhalmi Infusio 2017
 

 
Pannonhalmi Főapátság pincészete (Pannonhalma) Infusio 2017
 
Bornév: Pannonhalmi Infusio védett eredetű száraz vörösbor
Évjárat: 2017
Mennyiség: 21.000 palack
 
Termőhely: Babszökő
Talaj: agyagbemosódásos barna erdőtalaj
Kitettség: déli plató
 
Szőlőfajta: 80% merlot, 20% cabernet franc
Telepítés éve: 2003
Tőszám: 5210 tőke/ha
Metszés: Guyot, alacsony kordon
Szüret: 2017. október 16. és 20. között

A beérkező szőlőt bogyózás után 50 hl-es fakádban erjesztettük. A héjontartás hosszú idejéből 10 napig folyt az erjesztés 33-34°C hőmérsékleten. A hordós érlelés 228 literes első- és másodtöltésű hordókban történt 16 hónapon keresztül.
 
Pannonhalmi vörösbor bordeaux-i stílusban. Ez a merlot és cabernet franc adta presztízs-házasítás a pincészet legmelegebb dűlőjéből származik. Bora mediterrán jegyekkel tűzdelt, komoly, elegáns és hosszan érlelhető. Az ünnepek tétele …
 
Analízis
 
Alkohol: 15,02% vol.
Extrakt: 30,2 g/l
Cukor: 4,3 g/l
Titrálhatósav: 5,6 g/l
 
Szervírozás
 
Fogyasztási hőmérséklet: 17-18°C
Optimális fogyasztási idő: 2019-2029
Tárolási hőmérséklet: 15°C alatt
Ételajánlat: ünnepi alkalmakhoz illetve vad- és egyéb vöröshúsokhoz