Mit ne fogyassz másnaposan

Borászportál
2014. november 19., 09:24


Reggel felébredsz, rossz a közérzeted, fáj a fejed, szédülsz és bizony ez nem vírus. Egy átbulizott éjszaka után bárcsak semmisé tehetnénk a másnapot. Mit kerüljél, hogy ne tetézd a helyzetedet?
Mit ne fogyassz másnaposan
 
Ha nem vagy az a szerencsés, akinek a szervezete jelez, hogy nem koffeinre van szüksége, akkor tudd: a kávé ilyenkor a legrosszabb, amit ihatsz reggel. Ugyanis a vízhajtó hatása érvényesül, és az amúgy is dehidratált tested még jobban kiszárad. Inkább igyál egy jó forró teát!
Megkívántál egy savanyú narancslevet? Ha hányingered van, akkor semmi esetre sem ajánlott, csak tovább irritálja a gyomrodat és fokozza a rosszullétet. Kerülni kell a citrusféléket! Délután, ha már jobb a közérzeted, akkor jobban fog esni.
Azt érzed, hogy azonnal enned kell valamit? Megkívántál egy hamburgert, zsíros húst, hiszen az hamar helyrerak. Tévedés! Ezek lehet este jobban estek volna, az más kérdés, hogy most ugyanez lenne a helyzet. De a legyengült gyomornak ez megterhelő és nehezen emészthető. Válassz helyette banánt, zabpelyhet vagy húslevest.
Valaki azt mondta, igyál meg reggel egy jó sört és máris elmúlik a bajod! Ez a legrosszabb, ne tetézd a rosszullétedet. Igyál sok vizet, sportitalokat, amik tele vannak elektrolittal, édes gyümölcsleveket és állítsad vissza a vércukorszintedet.
 
Winelovers borok az olvasás mellé