Felejthetetlen karácsonyi menük #21: szeder, kávé, süti, villányi francNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Egy bor és egy süti, amiket az élet is egymásnak teremtett.
A jövő már elkezdődött a kávégépeknélKerámiaőrlő, kedvenc kávé egy gombnyomásra, tejhabvastagság-beállítás, öntisztítás. Csak néhány a manapság a csúcsot jelentő kávégépek funkcióiból.
Így néz ki egy kávébabszem életeBizony nem is gondolnánk, milyen nagy utat tesz meg a kávécserjén megérő bogyó, míg végül a csészénkbe kerül.
Útikalauz kávékalandoroknakTippek következnek arra, hogy hogyan is válasszuk ki a számunkra legideálisabb automata kávégépet.
Szabad-e szürcsölni a kávét? 2. részKorábbi cikkünkben a kávékóstolás folyamatának látható és szagolható elemeit érintettük: most végre az ízekről is szó esik. Iványi Bence és Tóth Tibor, a Pellini Caffe munkatársai válaszolták meg kérdéseinket.
Szabad-e szürcsölni a kávét? 1. részKövetkeztethetünk-e olyan egyedi jellemzőkre a kávénál, mint amit rendszeresen megteszünk a borok esetében az illat, íz vagy szerkezet alapján? Három, a témában jártas szakember válaszolt.
Íznagykövetté avattak! – Tessék?!A gasztroforradalom kávéhulláma ebben a félévben a Borkollégiumot is utolérte, az iskola egyrészes, négyórás kurzust indított. Rögtön az első alkalommal ki is próbáltuk.
Milánóba, kávéért? Miért ne!Akár egynapos túra keretében is érdemes felkeresni az október végéig zajló milánói Világkiállítást, hiszen van olyan légitársaság, amely naponta indít kora reggeli járatokat késő esti visszaúttal. Budapestről alig két óra az EXPO bejárata, s a körültekintő, mégis gyors bejutási procedúrát követően a reggeli kávét már az illycaffé által vezetett Kávé Pavilonban fogyathatják el a korán kelő látogatók.