Nem csak borral töltik meg a poharad!

Borászportál
2018. június 28., 13:47


Hamarosan itt az idő, hogy Erdőbényére látogassunk, s elvegyüljünk a Bor, mámor…Bénye! rendezvény színes forgatagában. 
Nem csak borral töltik meg a poharad!
 A SanzonTokaj nem csak izgalmas és egyedi borokkal várja az érdeklődőket, hanem remek programokkal – előadásokkal, koncertekkel és vendégborászokkal (Borbély Roland, Sándor Zsolt, Újvári Vivien, Földi Bálint) –  teszi még színesebbé a rendezvény programját.
 
Mivel is várja a boutique borászat az érdeklődőket?

Pénteken a bükki borvidék kedvelt pincészete, a Gallay lesz a SanzonTokaj vendége és egy interaktív bemutató keretében kóstolhatunk bele a hazai borászat sokszínű és sokoldalú ízvilágába. 17.00-től Egy férfi és egy nő: Badacsony Erdőbényén címmel borkóstoló talkshow - Ujvári Viviennel (Ujvári Pincészet) és Földi Bálinttal (Sabar Borház) – várja az érdeklődőket. A kóstolót vezeti: Szabó Edit, a Borsmenta főszerkesztője.

Blanc és Habzó a poharakban
Szombaton 11.00-től Fröccsterasz és reggeli várja az előző este fergeteges partija után megéhező és lazítani vágyókat a borászat kertjében: sajt és sonka kreációk, SanzonHabzó2017 és SanzonBlanc2015 fröccs kíséretében.
 
Nem csak borral töltik meg a poharad!
 
A szombat sem telhet el némi szellemi táplálék nélkül: Sándor Zsolttal lesz egy közös kóstoló, ahol az ÖKO borok lesznek terítéken. Ezt követően A furmintnak is jár a flanc: Furmint pohár élesítve - mennyit számít a pohár címmel 16:30-tól egy különleges "pohár-kóstolón” vehetnek részt az érdeklődők, ahol a SanzonTokaj borok egyedi íz- és aromavilágát különböző boroskelyhek használatával más-más megvilágításban ismerhetjük meg. A borsort kereskedelmi forgalomban még nem lévő 2016-os és 2017-es tételek alkotják.

Zene füleinknek
A péntek és szombat este pedig nem telhet el koncert nélkül: a Valami swing és a Butterfly Effect zenél a SanzonTokaj udvarában, az ezt követő borozáshoz, beszélgetéshez pedig a SIC Infit akusztikus zenekar biztosítja a hangulatot.

Finom falatok
A finom ízek kedvelőire is gondolt a pince: a Mádi sajtos kínálatába, házi készítésű sonkatálakba kóstolhatunk bele és lesz Debreceni Grillkolbász is egy „szakavatott” debreceni kezéből.
 
A vasárnapi hazaindulás előtt is érdemes benézni a bényei pincéhez, s jól megreggelizni a grillteraszon.
Részletes program ITT. 
 
Winelovers borok az olvasás mellé