Rosalia, a nyárköszöntő borünnep

Borászportál
2014. április 08., 09:56


Programajánló - Ha májusi napsütés, akkor Rosalia! A gesztenyefák árnyékában sétálgatva hamisítatlan fesztiválhangulatban ismerheti meg Magyarország roséinak, pezsgő és habzó borainak ezer arcát. Jöjjön el, és válassza ki idei kedvenc roséját, pezsgőjét!
Rosalia, a nyárköszöntő borünnep
 
Rosalia, a nyárköszöntő borünnep
Rosé és Pezsgő Kert

Május 9-11. között a Gesztenyés kertben széles borkínálat, kiemelt rosé paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint pezsgők várják a borkedvelőket. A több mint 50 borász borai mellett a street food ételek széles kínálata mutatkozik be. A Jazzy színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló zene szórakoztatja a borozókat. Fellép az Irie Maffia, a MagyarVista Social Clkub és az  iLLfon gT. Az éjfélig mulatók szórakoztatásáról a Jazzy DJ-je gondoskodik. Vasárnap színes, vidám gyerekprogramokkal várjuk a kicsiket: közös tánc, kézműveskedés, kenyérsütés, arcfestés, és mini KRESZ pálya kínál nekik szórakozást. Ha mélyebben szeretne elmerülni a rosék és pezsgők világában, látogassa meg a Rosé és Pezsgő Mustrát és váltson jegyet a Törley Pezsgő Egyetemre.

Minden nap az első 100, poharat vásárló vendég, aki rosé színű ruhában érkezik, egy szál rózsát vagy cseppőrt kap ajándékba!

Gasztronómia

Gasztronómiai szempontból igazán hálás, ha egy fesztivál témája a rosé, gyöngyöző, habzó és pezsgő borok világa, hiszen kevés olyan borféle akad, amely ennyire sokszínűen párosítható lenne különböző ínycsiklandó falatokkal. Erre építve, az idei Rosalia a korábbi évekhez képest még színesebb gasztronómiai kínálattal jelentkezik. A vezérfonal - a borokkal való harmónián túl - a "street food". A Rosalia hangulatába kiválóan illeszkednek az árnyas gesztenyefák alatt sétálgatva elfogyasztott ínyencségek: a bisztró konyha kínálata, tengeri halak, osztriga variációk, sajt és sonka, szarvasgomba hideg és meleg ételekkel, kemencés buci, kolbászkák kenyértölcsérben, kézműves fagylalt, bonbonok és makaronok, finom kávé.
 
Jazzy színpad

A Jazzy színpadon izgalmas zenei produkciók teremtenek jó hangulatot a borozgatáshoz. Május 9-én, pénteken este 20 órától fellép az Irie Maffia. A banda fergeteges koncertjeivel rövid idő alatt az egyik legkedveltebb zenekarrá nőtte ki magát hazánkban. A reggae, hiphop, rock és funk stílusok határait súroló zenéjük nagy népszerűségnek örvend, nem csak a legfiatalabbak körében.

Szombat este 20 órától a MagyarVista Social Club lép fel a Jazzy színpadon. A zenekar nevét egy népművészetéről híres kalotaszegi falu, Magyarvista után kapta. Amellett, hogy a név egy szójátékkal utal a Buena Vista Social Club világhírű kubai muzsikusaira, azt fejezi ki, hogy nekünk, magyaroknak is van mire büszkének lennünk. A zenekar tagjainak többsége Mohácsy Albert "Lili dalai" című CD-jén szerepelt meghívott közreműködőként.

Vasárnap 18 órától az iLLfon gT játszik mindenki számára ismerős Illés, Fonográf, Generál és LGT dalokat a ’70-es évekből. A zenekar tagjai korábban megfordultak a Hobó Blues Band,  Takács Tamás Dirty Blues Band,  Universal és a Kovács Katit kísérő zenekarokban, valamint közreműködtek több zenés színházi produkcióban is. De ami még fontosabb, hogy a csapat egy ősrégi baráti társaságból állt össze, akik a műsorukban elhangzó dalokat évtizedek óta együtt énekelik.

Pénteken és szombaton 22 órától a Jazzy Dj-je ígér fergeteges szórakozást: hangulatos háttérzene vagy bulira hívó funky, igény szerint minden megszólal.

Rosalia, a nyárköszöntő borünnep
Gyerekeknek

A Rosalia ideális időtöltés a gyermekes családoknak, hiszen a rendezvény alatt a Gesztenyés kert nagy játszótere várja a kicsiket. A fesztivál mindhárom napján a gyerekek is kipróbálhatják, milyen autót vezetni, közlekedni. A ŠKODA KRESZ Parkban felállított közlekedési táblák és elektromos kisautók mókás, de biztonságos szórakozást nyújtanak a kicsiknek. Idén a kenyérsütés fortélyait is megtanulhatják a gyerekek: a Szittya Pita kuckójában maguk dagaszthatnak és süthetnek kenyérlángost, kifejezetten a számukra készített kellékekkel, berendezett mini konyhában.  Vasárnap nekik szól a Délelőtti prograMOM: a MOM Kulturális Központ jóvoltából kézműves műhelyben parafa dugóból készíthetnek játékokat, dísztárgyakat. Ebéd előtt a Tündök zenekar koncertje és a Budai Babszem Táncegyüttes táncbemutatója szórakoztat, majd a zenekar és tagjai táncház keretében tanítanak a kicsiknek néhány tánclépést. Vasárnap ingyenes arcfestéssel válhatnak a gyerekek is igazi fesztiválozókká.

Nyitva tartás:
  • Május 9. péntek         14-23 óra között
  • Május 10. szombat        10-23 óra között
  • Május 11. vasárnap        10-21 óra között

Belépés: ingyenes. Kóstoláshoz 800.- forintért kristály kóstolópohár vásárolható.

Rosalia, a nyárköszöntő borünnep
Éves Magyar Rosé Mustra

Május 10-én, szombaton bemutatásra kerül a közel teljes magyar rosé kínálat, valamint a siller borok, gyöngyöző és habzó borok, pezsgők széles palettája. A borászok személyesen kínálják jégbe hűtött boraikat, melyek a rendezvény alatt szabadon kóstolhatók. A 14.30-ra érkezőknek Zilai Zoltán, nemzetközi borbíráló ad szakmai útravalót a kóstoláshoz, valamint beszámol az április végén megrendezett Rosé Világversenyen (Mondial du Rosé) szereplő magyar borok eredményeiről. A borok mellé kreatív borkorcsolyák, falatkák vásárolhatók a helyszínen. Az első 100 borkedvelőnek cseppőrrel, illetve a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontba szóló kedvezménykuponnal kedveskedünk.

Törley Pezsgő Egyetem

A még nagyobb szakmai elmélyülésre vágyók beiratkozhatnak a 17 órakor kezdődő Törley Pezsgő Egyetem kóstolóval egybekötött előadására is, ahol a Törley Pezsgőpincészet neves pezsgőszakértői minden apró fogásra és izgalmas részletre kiterjedő előadást tartanak a szénsavas borok készítéséről. Felejthetetlen, szakmailag hiteles előadás, első kézből, az ország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező, nemzetközileg is elismert pincészetének támogatásával. Utazzon velünk a gyöngyözőtől a palackos erjesztésű pezsgő borokig, a hozzáadott szénsavtól a "méthode traditionelle"-ig, a könnyed finesztől az élesztős, elegáns, champagne-i aromákig.

Nyitva tartás:

  • Május 10. szombat        14-20 óra között, pénztárzárás 19 órakor

Jegyárak és jegyelővétel:

  • Jegyek a Rosé és Pezsgő Mustrára elővételben és a helyszínen            3500.-Ft/fő
  • Kombinált jegy a Mustrára és a Törley Pezsgő Egyetemre elővételben         4700.-Ft/fő
  • Kombinált jegy a Mustrára és a Törley Pezsgő Egyetemre a helyszínen         6000.-Ft/fő
  • A Mustrára kóstolópoharat 800.- forintért lehet bérelni.

Jegyek a www.rosalia.hu oldalon válthatók elővételben.
Winelovers borok az olvasás mellé