Rozét Mórról? Naná!

Borászportál
2017. április 13., 16:18


Bár az egyik legkisebb borvidékünk, mégis egyre nagyobb a nyüzsgés Móron. Turistacsoportok jönnek-mennek, éttermek nyílnak és a móri borok is egyre többet ígérnek. A borvidék legnagyobb borászata, a Molnár Borház is folyamatosan fejlődik és számos újdonságot kínál.
Rozét Mórról? Naná!
Bár itthon a minőségi borok piacán stagnál a kereslet, a külföldi piac egyre inkább érdeklődő – szerencsére a móri borok iránt is” – mesélték a Molnár Borháznál. Az idei évben különlegességek is készülnek: ilyen például a Paulus Rosé Frizzante is, egy rozé gyöngyözőbor, ami abszolút toplistás vendégeik között. A megszokottnál kicsit robosztusabb tétel, de élénk savai, virgonc buborékai és a jól ismert málnás-ribizlis jegyek remek összhangot alkotnak.

Az a tapasztalatunk, hogy nem csak a hölgyek, de a férfiak is ugyanúgy kedvelik a rozét– kinek ne esne jól a frissítő rozé, akár önmagában, akár fröccsként? Ennek ellenére aktuális kedvenc borunk az illatos, bodzás-zöldalmás-gyömbéres aromákkal bíró Prémium Zenit, amely az egyik legintenzívebb illatú és legzamatosabb móri borfajta” – tették hozzá.
 
Rozét Mórról? Naná!

A rozé esetében az alapanyag, a kékfrankos kifejezetten jól érzi magát Móron. „Kiválóan meg tudja tartani a gyümölcsös jegyeit, ezért nagyon szeretjük! Érdemes persze megkóstolni a pinot noir rozénkat is” – folytatták. A kékfrankos rozéhoz 4 órán át héjon áztatták a hűtött cefrét, mivel elsődleges céljuk a fajtajelleg megőrzése volt – és ez sikerült is.

Szeretnénk a fiatalabb korosztályt is megcélozni: a Fresh&Cool család éppen ezért született meg” – mondták a Molnár Borháznál. Az új borcsalád ugyanolyan friss, üde és fiatalos, mint a közönség, akinek szánják.