Schieber siker a Berliner Wine Trophy 2022 borversenyen

Borászportál
2022. március 29., 13:18


Schieber Anita álmodta meg a díjnyertes bort, akinek kedvenc fajtája a cabernet franc.
Schieber siker a Berliner Wine Trophy 2022 borversenyen
A Schieber Patina Cabernet Franc 2018 Grand Gold díjazásban részesült Berlinben a 2022-es Wine Trophy-n. Első magyar borászatként nyerte el a díjat, a szintén szekszárdi Vesztergombi borászat Alpha borával egyetemben.
 
Schieber siker a Berliner Wine Trophy 2022 borversenyen
 
A Schieber Pincészet
A Schieber Pincészetben mindenki a Baranya-völgy szerelmese: itt található az ültetvények jelentős része, azaz: cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot és kékfrankos, a pincészeté itt a legnagyobb terület.  A 2018-as évben, cabernet sauvignon és a cabernet franc ültetvényeket átállították ökológiai gazdálkodásra, mivel mert szerintük ez a jövő útja. Az  ökológiai termelés elősegíti a természeti környezet megóvását és a fenntarthatóságot, a gazdálkodás során elvárt elvek, szabályok betartását pedig szigorúan ellenőrzik. A Schieber család számára fontos, hogy védjék a környezetet, így nem használnak felszívódó növényvédő szereket és gyomirtó szereket.
 
Schieber siker a Berliner Wine Trophy 2022 borversenyen
 
Patina Cabernet Franc boruk az ökológiai átállás alatti területről lett elkészítve. Október végén, teljes érésben ideális körülmények között tudták leszüretelni. A bor különlegessége, hogy új kaukázusi tölgyfahordóban érlelték, ezt a fajta hordót inkább fehérborokhoz javasolják. Nekik az tetszik benne, hogy nem telepszik rá a hordó a borra és, hogy kiemeli a terroirt. Jelen esetben jól érezhető a borban a szekszárdi karakter és a borászat stílusa is. Ízében csokoládé, piros bogyós gyümölcsök, édeskés karaktere még azokat is rabul ejti, akik egyébként nem szoktak vörösbort inni.
 
BARANYA VÖLGY, A DŰLŐ
Baranya völgy a szekszárdi Dombság része, melyet a Sárköz, a Völgység patak és a Lajvér patak völgye fog közre. Szekszárd várostól nyugati irányban elhelyezkedő jellemzően erős függőleges tagoltságú dombvidék sűrű és mély völgyhálózat, löszborította völgyközi hátak, kiemelt fennsíkok, dombtetők és csuszamlásos lejtők jellemzik. Földtani felépítése: üledékre települt vörösagyag és lösz. Alacsonyabb dombhátakon mészlepedékes agyag és lösz.
 
Winelovers borok az olvasás mellé