„Semmiféle viharról nem tudok Somlón!”

Borászportál
2015. június 01., 12:23


A múlt héten megjelenő Vihar tombol a Somlón című cikkünkre Tóth Barnabás, a Barnabás Pince tulajdonosa és borásza így reagált.
„Semmiféle viharról nem tudok Somlón!”
Forrás: Facebook.com/Somló képekben csoport
Tisztelt Szerkesztőség!

A „Vihar tombol Somlón” című cikkükkel kapcsolatban, mint annak a legközvetlenebb érintettje szeretnék nyilatkozni.
 
A leírtakkal szemben az alábbiak a TÉNYEK:
 
1. Unger Tamás megjelent kritikája után felhívtam Kovács Andrást, hogy nem értek egyet a megjelent kritikával, mert meggyőződésem szerint az egy dugó-hibás borról készült, így ez nem valós és sérti a borászatom hírnevét. Akik ebből a palackból értékelték a bort, nyilván érezhették „sajtszagúnak, vagy fülledtnek” is.
 
2. Felajánlottam ingyenesen részükre 2 palack bort, annak érdekében, hogy egyértelműen tisztázzuk az ügyet és a Borrajongó bloggerek személyesen kontrollálhassák a leírt véleményüket.
 
3. Kb. 2 hét múlva felhívott Kovács András és közölte velem, hogy vak-tesztben 8 -an véleményezték a boromat és egyikőjük sem találta „büdösnek”, sőt Szepsy féle teszt (a felbontott bort egy hétig mindennap kóstolva) alapján a borom 4-5. napon mutatta a teljes potenciálját.
Sajnálatos és számára érthetetlen módon ezt semmilyen kommunikáció nem követte!!!
 
4. A perrel való fenyegetés pedig egyszerűen HAZUGSÁG és minden ilyen hír „több csatornán keresztül hallottam, de nem fedem fel a forrást” kitalált és semmi alapja sincs, de ennek ellenére minden médiában így publikálták.

Kovács Andrással a beszélgetéseim közel egy órában mindvégig nyugodt, tárgyszerű hangnemben zajlottak és nagyon hasznos szakmai információcserével, ezt ő is megerősítette.

Pontosan láthatták az előzőekben, hogy az érintettekkel milyen korrekt probléma megoldásra törekedtem. Minden tisztázódott és mégis negatív értelemben a boromról és a és a perelő borászról szól minden. Miért, kinek kell akkor és vajon mire jó ez a botrány?
 
Meggyőződésem, hogy ez a többnyire hallomásokra és együttérzések alapján tett nyilatkozatok mellett a tényekre már jut kellő figyelem és, ez az ami minden résztvevőnek, borásznak és kritikusnak is árt, a közönség pedig valótlan, vagy fél-információkból kénytelen véleményt formálni.
 
Semmiféle viharról nem tudok Somlón!
 
Tisztelettel:
Tóth Barnabás
Winelovers borok az olvasás mellé