Soproni borfesztivál a VOLTon!

Borászportál - MTI
2013. június 14., 12:13


Programajánló - Teljes a soproni VOLT Fesztivál programja. A július 2. és 9. között tartandó zenei fesztiválon először színház is lesz, a nagyszínpad programját pedig élőben közvetíti a Ustream azok számára, akik otthon maradtak. Lesz még Random Trip, stand-up és természetesen sok-sok soproni borász a Heti Válasz zónájában.
 
Soproni borfesztivál a VOLTon!
fotó: Bielik István
A VOLT-on július 2. és 9. között fellép a Thirty Seconds to Mars, a Hurts, a Queens of the Stone Age, az Example, a Knife Party vagy Martin Solveig is. Öt év után egyetlen koncerten újra találkozhat a közönség az Emil Rulez!-zel, a július 2-i keddi nyitónapon egy nagyszabású házibuli keretében a Punnany Massif ünnepli 10. születésnapját –közölték a szervezők csütörtökön a Távirati Irodával.
A kommüniké kiemelte: a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a Magyar Teátrumi Társaság idén a VOLT-ra is elviszi a színház világát. Délelőttönként Teátrumi Mocorgó néven logikai játékkal, kézműves foglalkozással játszóház várja a gyerekeket, délutánonként tánctanítás és sakkviadal lesz, az esti órákban a zenés, táncos előadásoké a főszerep. Látható lesz a Frank Sinatra életét feldolgozó A hang című musical, a Békéscsabai Jókai Színház és az ExperiDance előadásában, továbbá a GG Tánc Eger nemzetközi produkciója, a Táncfantáziák, a TÁP Színház Jövedelmező állás című darabja, illetve a Manna Produkció előadásában a Nyuszi hopp-hopp.
Soproni borfesztivál a VOLTon!
fotó: VOLT Fesztivál Official - Facebook
Ugyancsak új helyszín a VOLT-on a Diákhitel Kávézó, ahol négy napon át csaknem harminc előadást tartanak. A felszólalók között lesz Csernus Imre, Zacher Gábor, Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár, de a meghívottak között szerepel Hajós András, Czutor Zoltán, a Rocklitera és a Werk Akadémia is.
 
Robotokra szakosodnak hazai kortárs képzőművészek: ef. Zámbó István, Wahorn András, Sinkovics EdE, Soós Nóra, Győri Márton, Magyarósi Éva, valamint Szabó Ottó és Tóth Márton megalkothatja  saját robotlényét a fesztivál ideje alatt, legyen az kinetikus szobor, festmény vagy különféle installáció. Az alkotásokat jótékonysági aukcióra bocsátják. A közönség is alkothat a Csinálj magadból robotot! workshopokon.
Fesztivál a fesztiválon belül - Bemutatkoznak a soproni borászok
Az egyik leghangulatosabb helyszínen, a Heti Válasz Borfesztiválon a Soproni Borvidék ismert borászainak termékeit lehet megízlelni. A Kékfrankos Nyár névre hallgató csoport szervezésében, a Heti Válasz zónáján belül, az úgynevezett Poncichter negyedben jelen lesz a Bacskay Pincészet, a Kocsis Borászat, a Winelife Borászat, a Fényes Pincészet, a Hermann Pincészet, a Roll Pincészet, a Sterlik Pince, a Taschner Bor és Pezsgőház, a Vincellér, a Lővér Pince, a Ferenczy Pincze, a Luka Pincészet, az Ottó Pince és a Gangl Borászat. A borfesztivál színpadán fellép Sena, a Szabó Balázs Bandája, Radics Gigi, Falusi Mariann, az Ocho Macho, ByeAlex, a Mrs Columbo, a Roy & Adam Trio, Gereben Zita, a gyerekeket Kardos-Horváth János és a Hahó együttes várja.
Random Trip és stand-up a VOLT-on
A VOLT Klubban naponta Random Tripet rendeznek olyan közreműködőkkel, mint Fábián Juli, Kiss Tibor vagy a Punnany Massif tagjai, a Telekom Teraszon az elektronikus zene ismert szereplői lépnek fel, köztük Karányi és Zoohacker. Új helyszín a programban a JägerBar, ahol dj-k és karaoke-program mellett stand-up comedy sztárok is lesznek.
Soproni borfesztivál a VOLTon!
Tavaly Mogács Dánielék támadták az agyi humorközpontot, idén a Badár Sándor, Felméri Péter, Dombóvári István, Lórán Barnabás négyes fogja ugyanezt tenni a JägerBarban (fotó: Csudai Sándor)
Funzine Funpark néven vidámpark várja a VOLT-osokat, a bejárathoz újra felépül a tavalyi Magenta Csúszda, amelyen lejutva is be lehet jutni a fesztivál területére. Idén azok is belekóstolhatnak a fesztiválhangulatba, akik nincsenek jelen Sopronban, ugyanis a Telekom a Ustreammel együttműködésben számos koncertet közvetít.
Winelovers borok az olvasás mellé