Több ezren látogattak ki az első Etyeki Piknikre

Németh Richárd
2013. január 21., 13:33


Summarium - Bár múlt pénteken még aggasztó híreket lehetett hallani, olvasni a havazással és a közlekedés emiatti ellehetetlenülésével kapcsolatban, az etyeki Újhegyre és a Szépvölgybe, melyek az első Etyeki Piknik helyszínei voltak, több ezren látogattak ki.
Több ezren látogattak ki az első Etyeki Piknikre
 
A rendezvényt a disznóvágás, a sütés-főzés és a vörösbor jegyében tartották, melyre az országosan ismert borászok és borászatok közül ott volt többek közt Tiffán Ede és Zsolt, Karner Gábor, Gál Lajos, Pók Tamás és a Laposa Birtok is.
 
A szombati esemény a Pincefesztivál és a Kezes-lábos továbbfejlesztésének szánt rendezvénysorozat első állomása volt, ezentúl minden évszakban, különleges programokkal várják a látogatókat a helyi borpincék. A tavaszi Etyeki Pikniket húsvét előtt, március 23-án rendezik, a sonka és a pezsgő lesz a középpontban – írja az [origo].
2013. június 8-tól 9-ig megrendezett nyárindító rendezvény leginkább a Pincefesztivál tematikáját követi majd, főszerepben a legkiválóbb borászokkal és jazz-zenével.
A 2013. szeptember 7-től 8-ig tartó szüreti esemény szintén kétnapos lesz és a Kezes-lábos hangulatát idézi meg, szüreti mulatsággal, kézművesekkel és a legkiválóbb népzenészekkel.
További infók: www.etyekipiknik.hu