Válassz bornevet és nyerj!


2017. január 04., 17:58


Az elmúlt három hétben majdnem 400 bornév érkezett a Nevet adok a bornak! pályázatra, melyek közül a három legjobbra szavazhatnak most a borkedvelők.
Válassz bornevet és nyerj!
Egyedülálló az a kezdeményezés, amelyet nyolc hazai borbár indított a Kárpát-medencei szőlőfajták népszerűsítésére, a tudatos és mértékletes borfogyasztás, összességében a borkultúra széles körben való elterjesztésére. A borbár-összefogás első lépése egy közös bor létrehozása, amely tavasztól az összefogásban szereplő helyeken lesz kapható. A bor alapanyaga egy szekszárdi kékfrankos – Sebestyén Csaba szőlőterületéről és pincéjéből –, amelynek nevét a borkedvelők adhatják meg. A második körös névpályázatban a három végső név egyikére várják a borkedvelők voksait – értékes nyereményért cserébe.
 
Az elmúlt három hétben majdnem 400 bornév érkezett a Nevet adok a bornak! pályázatra, melyek közül a három legjobbra szavazhatnak most a borkedvelők. A borbár-összefogás tagjai 2017 január 1. és 15. között fogadjuák az online leadott szavazatokat. A nyertes névre szavazók között egy 10.000 forint értékű Bortársaság vásárlási utalvány és a készülő borból 6 palack kerül kisorsolásra.
 
A három versenyben maradt név:
  • bárbor
  • egytőről
  • nyolcfrankos
Szavazás itt: www.nevetadokabornak.hu
 
Válassz bornevet és nyerj!
A borbár-összefogásról és a születendő közös borról
 
Borbár kulturális mozgalomként definiálja magát az az újonnan létrejövő szerveződés, amely a Doblo Wine & Bart, a 0,75 bistrót, a Palackot, az Andante Borpatikát, a Köz’Pontot, az ETAP Wine Bart, a Tasting Table-t, a VinoPiano Borbárt, továbbá a Bortársaságot, a Sebestyén Pincét (Szekszárd) és a Wine Flow boros oldalt tömöríti. A kezdeményezés első körben egy egyenpalackozású bort, egy bisztróstílusúra hangolt, csavarzárral ellátott, szekszárdi kékfrankost kíván létrehozni. A választással a Kárpát-medencei szőlőfajták népszerűsítése a cél, így a jövőben a „bárbor”-szortiment további helyi fajtákkal fog bővülni.
 
A mozgalom fontosnak tartja a tudatos, minőségi és mértékletes borfogyasztást, amely népszerűsítésére közös programokat – borbártúrákat, közösen szervezett vidéki pince- és dűlőtúrákat, egymásnál történő vendégszerepléseket – dolgoz ki.
A mozgalom első aktivitása a fent említett, közösen létrehozott kékfrankos bor, amelynek alapanyagát a szekszárdi Sebestyén Pince biztosítja. A fiatal szekszárdi borász, Sebestyén Csaba 2017 tavaszára tervezi a bor piaci bemutatását. A bor a mozgalom tagjainál lesz kapható, kóstolható.
Winelovers borok az olvasás mellé