Zen nyugalom az Egri Borvidéken

Borászportál
2012. szeptember 10., 15:16


Utazás - 50 szobával és kimondottan családbarát szolgáltatásokkal megnyílt a négycsillagos Oxigen Hotel & Zen Spa, Noszvajon. Az erdőbe nyúló parkban álló hotel egyszerre rusztikus és modern, a Varró Design tervezte belsőépítészet egy angol kastély nyugalmát tükrözi.
Zen nyugalom az Egri Borvidéken
 
Az akadálymentesített, fenntartható építészeti megoldásokkal, kiváló alapanyagok felhasználásával született beruházás egyedülálló, spirituális wellnessre fókuszáló spa-t is kínál, emellett 5 konferenciaterem (ebből egy nagyterem) és 3 étterem-különterem szolgálja a rendezvényre érkezőket - adta hírül a turizmus.com.
 
Az Oxigen Hotel fő vendégkörében azonban a családokra fókuszál, közel 40 gyerekbarát szolgáltatással, mint például a nagyméretű, pótágyazható szobákkal, a fürdőszobákban és toalettekben elhelyezett wc-szűkítőkkel, kisgyerekeknek szóló ételválasztékkal, etetőszékekkel és számos játszótérrel, valamint gyerekmedencékkel.
Zen nyugalom az Egri Borvidéken
Ugyanakkor a felnőttek is kipihenhetik magukat a 20 méteres úszómedencével, 2 jacuzzival, finn-, aroma- és infraszaunával, merülőmedencével, gőzkamrával felszerelt wellness-részlegben.
Az egymilliárdos beruházáshoz 365 millió forintos támogatást nyert Szaktudás Zrt elnöke Farkas József az átadáskor megköszönte a finanszírozó Erste Bank egyedülálló segítségét a beruházás létrejöttéhez. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a családbarát szolgáltatások, valamint a belföldi turizmus jelentőségét hangsúlyozta, Habis László országgyűlési képviselő pedig azt emelte ki, hogy a vállalkozás kiválóan illeszkedik az immár félmillió vendégéjszakát jegyző egri térség attrakciófejlesztéseinek sorába.
Farkas Tamás, a Szaktudás Zrt. vezérigazgatója elmondta: a szálloda következő lépésben a megújuló energiaforrásokra fog koncentrálni, de terveik között szerepel 18 további apartman, valamint a szezonalitás csökkentése érdekében az erdőben gyerekbarát Kalanderdő kialakítása.
Winelovers borok az olvasás mellé