Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Boltzár, távolságtartás, fake news az alkoholról – 100 éve is megfektette egy világjárvány a vendéglátást

Boltzár, távolságtartás, fake news az alkoholról – 100 éve is megfektette egy világjárvány a vendéglátástSzámos hasonlóságot mutatnak a mostaniakkal az 1918-ban kitört spanyolnátha idején hozott, vendéglátóipart érintő intézkedések. Igaz, akkor bónuszként jött mellé még egy kis meglepetés is.

Rántott csirke két pisztolygolyóval – gasztromesék a 230 év után most megszűnt Márványmenyasszonyról

Rántott csirke két pisztolygolyóval – gasztromesék a 230 év után most megszűnt MárványmenyasszonyrólA tavaly bezárt Márványmenyasszony négy évszázadon átnyúló története korhű lenyomata a budai vendéglátás folyamatos változásának. Kiderül belőle, milyen étel kedvéért rándult át a közönség még Pestről is 100 éve és mit mutattak a külföldieknek a magyar gasztronómiából a szocializmusban.

Tippelj, hol a legnagyobb a Covid-fertőzésveszély! A boltban vagy egy borbárban?

Tippelj, hol a legnagyobb a Covid-fertőzésveszély! A boltban vagy egy borbárban?A Publich Health England napokban kiadott tanulmánya számos érdekességet közöl azzal kapcsolatban, hol van rá a legnagyobb esély, hogy elkapjuk a koronavírust.

Lehet, hogy hamarosan ilyen alkalmazással találkozol, ha étterembe mész

Lehet, hogy hamarosan ilyen alkalmazással találkozol, ha étterembe mészAngliában az érintésmentes személyzet-vendég kapcsolatot elősegítendő egy alkalmazást fejlesztettek, ami éppen hogy csak az ételt nem viszi ki az asztalhoz.

Paulus Molnár Borház – kis magyar borvalóság 9000 karakterben

Paulus Molnár Borház – kis magyar borvalóság 9000 karakterbenEgy borászat, ahol akkor fordultak komolyra a dolgok, amikor a tulajdonos egy földárverésről a tervezett 12 hektár helyett 168 hektárral tért haza. A móri Paulus Molnár Borház története meglepetések sorozata. Magyar és svájci szál, aszú és sok-sok sztori.

Hogy kerül a Ferrari az asztalra a Gourmet Fesztiválon?

Hogy kerül a Ferrari az asztalra a Gourmet Fesztiválon?Bár idén a sör a kiemelt ital, rengeteg megismételhetetlen élményben lesz részük a borimádóknak is a május 16-19. zajló Gourmet Fesztiválon – állítja Nemes Richárd főszervező. Egy hasznos tanáccsal is szolgált a látogatóknak.

Michelin-csillagot kaptak a magyar borok

Michelin-csillagot kaptak a magyar borok2019. március 27-én a világ legnagyobb gasztronómiai elismeréseként megkapta első Michelin-csillagát a Hlatky-Schlichter Hubert tulajdonos és Veres István séf vezette Babel Budapest.

Csütörtöktől újra az ínyenceké a Millenáris

Csütörtöktől újra az ínyenceké a MillenárisMár csak kettőt kell aludni, és ismét végigkóstolhatjuk a legjobb hazai éttermek izgalmas ízelítőit az OTP Bank Gourmet Fesztiválon. A szervezők minden eddiginél átfogóbb választékot és még színesebb programkínálatot ígérnek a május 18-21. között a Millenárisra látogató vendégeknek. 

A Costes lett az év étterme

A Costes lett az év éttermeA Palágyi Eszter séf által vezetett Costes kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat, 2016-os teljesítménye alapján a hétfő este rendezett díjátadó gálán Budapesten. A fővárosi étterem harmadik alkalommal érdemelte ki az elismerést.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
04. 30.

Olaszország - mesterkurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
04. 23.

Élesztőhártya alatt (sous voile)

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
07. 01.

Winelovers Summer Party

Cactus Juice, BudapestCactus Juice, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
07. 03.

Buborék Világ

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
06. 18. - 06. 27.

WSET felsőfok - WSET® Level 3 Award in Wines

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
04. 27.

Párlat Ízelítő

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
EgyébEgyéb
06. 10.

Ízelítő kurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
06. 24.

Ízelítő kurzus extra

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
05. 08.

Bevezetés a borkóstolásba

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
05. 20.

Ízelítő kurzus extra

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
április 19.
Az Oscar-gálák séfje Budapesten nyit éttermet
április 17.
Formára, dizájnra egyaránt példa nélküli borcsomagolás került forgalomba - FOTÓ
április 14.
40 millió forintot fizetettek egy borászat meglátogatásáért
április 12.
Unicumot ötvözték a kávéval, ez lett belőle...
április 08.
3,5 millió liter a kocsmákból visszamaradt sörnek találtak új helyet
április 06.
Magyar aranyérem a Chardonnay-világbajnokságon
március 31.
Egy tanulmány szerint 2035-re leszokunk a húsról

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás