Csütörtöktől újra az ínyenceké a Millenáris

Borászportál
2017. május 17., 07:04


Már csak kettőt kell aludni, és ismét végigkóstolhatjuk a legjobb hazai éttermek izgalmas ízelítőit az OTP Bank Gourmet Fesztiválon. A szervezők minden eddiginél átfogóbb választékot és még színesebb programkínálatot ígérnek a május 18-21. között a Millenárisra látogató vendégeknek. 
Csütörtöktől újra az ínyenceké a Millenáris
Fotó: Kálló Péter
 
A közös nevező továbbra is a minőség: az ország legszínvonalasabb gasztrofesztiválja mindenből a legjobbat igyekszik bemutatni. Az idei év központi témája a mangalica és az eper lesz - nem feltétlenül egy tányéron. 
 
A hazai gasztronómia fejlődésével együtt az evés-ivásban is a minőséget kereső és újdonságokra nyitott gourmet-k száma is örvendetesen bővült. Nekik már évek óta kötelező program a fesztivál, ahol egy időben, egy helyen kínálja fogásait a hazai csúcséttermek többsége, köztük a legjobb fővárosi (beleértve mind a négy Michelin-csillagos éttermet) és a kiemelkedő vidéki vendéglátóhelyek is, de akár külföldi sztárséfek menüit is meg lehet kóstolni.

Gourmet Fesztivál nem csupán a kifinomult ízlésű ínyenceknek kínál izgalmas ételeket - bár a több mint 200 ételt felvonultató választék a kovászolt spárgától a tokhaltatáron át a malacfülsalátáig, a kanizsai dödöllétől a kacsamell teriyaki-ig terjed, a hagyományosabb ízek kedvelői sem maradnak éhen: a fesztiválon lesz igazi olasz pizza, kézműves hamburger, sőt sztrapacska és slambuc is, persze mindegyik kiváló minőségben. 

A fine dining-ot választó közönséget exkluzív ebédekkel és vacsorákkal várják, a tudásra (is) éhezők pedig profik útmutatásával ismerkedhetnek meg a konyhaművészettel a változatos workshopokon. A gasztrocelebeket és Michelin-csillagos séfeket felvonultató színpadon mindenki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő való előadást és kóstolót. A családosokra is gondoltak, hiszen külön helyszínen minden korosztály számára kínálnak szórakoztató elfoglaltságot. Idén először díjazzák a legjobb kiállítókat és a legkiválóbb ételek készítőit - a díjak odaítélésében a közönség véleményére is számítanak a szervezők, a szavazók körében pedig értékes gasztroajándékokat és élményeket sorsolnak ki. 

A jegyárak tavaly óta nem emelkedtek: a belépő  - a napijegy 3.900Ft-ba, a négy napos bérlet 7.900Ft-ba kerül - minden eddiginél több kóstolót (változatos, prémium minőségű italok) és ajándékot tartalmaz. A fesztiválon számos pincészet és kereskedő is kiállít; az itt kínált kiváló borokat a belépőjegy mellé kapott Spiegelau borospohárból kortyolhatjuk.
Winelovers borok az olvasás mellé