Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

„Kellenek világos vízióval és kreativitással megáldott magyar borászok” – válaszol Koch Csaba hajós-bajai és villányi borász

„Kellenek világos vízióval és kreativitással megáldott magyar borászok” – válaszol Koch Csaba hajós-bajai és villányi borászA Hajós-bajai Borvidéket is elismerték a minap, amikor az 40. Országos Borversenyen Koch Csaba Borászata lett a legeredményesebb pince. A szakember szerint itt az idő ízlésformáló, nemzetközi trendteremtő magyar borokat készíteni.

„Miért ne lehetnének a magyar borok világszerte keresettek?”

„Miért ne lehetnének a magyar borok világszerte keresettek?”Tanuljunk a kaliforniai Napa-völgytől – javasolja Natasha Hughes Master of Wine, aki augusztusban néhány napot Magyarországon töltött mentoráltja, Herczeg Ágnes meghívására. Tapasztalatairól és javaslatairól exkluzív interjút adott a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor kiadványnak. Ebből közlünk most izgalmas részleteket.

Gentleman 2013: kísérleti tétel a csúcson

Gentleman 2013: kísérleti tétel a csúcsonEgy héttagú, komoly kóstolási és bírálati tapasztalattal rendelkező, szakemberekből álló zsűri nemrégiben olyan kékfrankost választott a mezőny legjobbjának, amely – mint utólag kiderült – tulajdonképpen kísérleti tételnek indult. 

Szepsy István: a szőlőmunka volt a beavatás

Szepsy István: a szőlőmunka volt a beavatásA magyar bor egyik prófétájával beszélgettem a 12. Magyar Borok Bálján. Végtelenül szerény, kedves, szeretettel teli személyiséggel és lenyűgöző tudással rendelkezik. A kezében épp egy pohár rozé pezsgő van. Véleménye szerint nagyon jó ízléssel rendelkeznek a magyar szakácsok, így hamar az ételekre, főzésre terelődött a szó.  

Sánta Zoltán: ez nem verseny, hanem közös cél

Sánta Zoltán: ez nem verseny, hanem közös célÚj szakmai vezetőt állítottak a Winelovers Bortesztek élére. Sánta Zoltán szerint nem csoda, hogy néha szinte ismeretlen borász vagy egy üzemszerű nagy borászat viszi el a pálmát.

Ördög Nóra: Amikor azt hittem, felnőtt vagyok, vöröset ittam

Ördög Nóra: Amikor azt hittem, felnőtt vagyok, vöröset ittam Az ország szinte kislányként ismerte meg. A szemünk előtt vált gyerekműsor vezetőjéből komoly műsorvezetővé, a TV2-nél. Ma pedig már feleség és anya is. Csajos fehértől a menő vörösig - Ördög Nóra mesél boros élményeiről.

Szepsy István: Atyaúristen, mi lesz ebből?

Szepsy István: Atyaúristen, mi lesz ebből?A legizgalmasabb viták, a legemlékezetesebb évjáratok, vagy hogy gondolt-e már a feladásra Szepsy István. Ezt akarták tudni olvasóink, mi pedig megkérdeztük a borásztól!

Mikós Csabi: szívesen dolgoznék kizárólag ezerjóval

Mikós Csabi: szívesen dolgoznék kizárólag ezerjóvalMór talán legismertebb borászával, Miklós Csabival beszélgettünk a borvidék sztárjáról, az ezerjóról. A miklóscsabi pincében immár hatféle ezerjóból készült bor kóstolható, de persze szóba jött az idei szüret és a Budapest-Mór távolság is.

Hagyomány és megújulás Budakeszin - beszélgetés a Budai Gesztenyés Étterem séfjével

Hagyomány és megújulás Budakeszin - beszélgetés a Budai Gesztenyés Étterem séfjévelA Budai Gesztenyés története igazi, régi história. Budakeszi első családi nagyvendéglője 1902-ben nyitotta meg kapuit és itt azóta is minden a vendégekről szól. A hatalmas gesztenyefák által körülölelt étterem jelenlegi tulajdonosai nap mint nap azon munkálkodnak, hogy a tradíciók megtartása mellett helyet kapjon a modern gasztronómia és a szezonalitásnak megfelelő, kiváló minőségű ételek kerüljenek az asztalokra. A Gesztenyés séfjével, Parcsetich Ernővel beszélgettünk.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
07. 27.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
07. 07. - 07. 09.

Winelovers Wine Awards 2023

Continental Hotel Budapest ****superoir, BudapestContinental Hotel Budapest ****superoir, Budapest
BorversenyBorverseny
04. 02.

Cirkusz Brunch a Corinthia Budapestben

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
EgyébEgyéb
04. 01.

Winelovers Grand

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
11. 25.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
09. 16.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
06. 01.

Winelovers Summer OPENING Party

Corso Restaurant & Bar, BudapestCorso Restaurant & Bar, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
március 24.
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
március 14.
Március 18-án Dűlőbisztró Etyeken
Március 18-án Dűlőbisztró Etyeken
március 09.
Az 50 legjobb magyar borász Budapesten
Az 50 legjobb magyar borász Budapesten
március 01.
Újra fellángol a vita a zéró toleranciáról a 11. Borkonferencián
Újra fellángol a vita a zéró toleranciáról a 11. Borkonferencián
január 06.
Jelentkezz key-account munkatársnak a Winelovers-hez!
Jelentkezz key-account munkatársnak a Winelovers-hez!
december 09.
A 2022. Év Bortermelője díj nyertese: Figula Mihály
A 2022. Év Bortermelője díj nyertese: Figula Mihály
november 02.
Új vezető a Pajzos Tokaj élén
Új vezető a Pajzos Tokaj élén
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás