10 jó mondat Főzelékes Feritől

Borászportál
2017. július 22., 09:34


Ő tette igazán szerethetővé a főzelékeket és zöldségeket, az ország kezdő háziasszonyait ráadásul folyton praktikus tanácsokkal látja el. Imádjuk a receptjeit és a stílusát, ezért össze is gyűjtöttük aktuális kedvenc mondatainkat tőle.
10 jó mondat Főzelékes Feritől
1. „Emberek, ébredjetek, olyan klassz zöldségek vannak, viszont korántsem eszünk belőlük annyit, mint amennyit kellene vagy lehetne.”
 
2. „Nem váltom meg a világot, hanem közelebb hozom azt, ami egyébként is előttünk hever.”
 
3. „Nem kell mindig bulgurt meg kuszkuszt enni, lehet tarhonyát vagy kölest, esetleg hajdinát is.”
 
10 jó mondat Főzelékes Feritől
Például ezt a kolbászos-brokkolis tarhonyasalátát
 
4. „Soha nem a liszttel volt bajom, hanem pontosan az tetszett, hogy egy kezdő háziasszony vagy szakács ételének egyáltalán nem kell kudarccal meg csomós rántással végződnie.”
 
5. „Én azt vallom, hogy ha vendégségbe megyek, akkor azért viszem a bort, hogy ott és együtt megigyuk. Olyat választok ezért, amire én is kíváncsi vagyok, és amit a vendéglátó vagy házigazda is kedvel.
6. „Az aszúnak szerintem igenis meg van a helye a gasztronómiában, és én szeretem is, ha random aszúzásra kerül a sor, azt viszont bánom, hogy nem tudunk végre túllépni azon, hogy csakis a turistáknak szánjuk, és csakis kacsamájjal.”  
 
7. „A nyár abszolút slágere a tök lesz, inkább nyersen, de akár marinálva is.”
 
8. „Érdemes lesz a kovászolással is kísérletezni, akár ceruzababot, vajbabot, piszkét vagy káposztát, ráadásul ha ezeket belecsempésszük a nyári főzelékünkbe – hogy savanykásabbak, roppanósabbak, frissebbek legyenek – mást utána nem is akarunk majd enni.
 
 
9. „Korábban csak a keleties, fűszeresebb ízvilágú főzelékek mellé ajánlottam volna italt, ma már viszont a zelleres fogásokhoz simán hozzáadom a sauvignon blanc-t, vagy a paradicsomos babos egytálételhez a vodkát.”
 
10. „Mostanában rengeteg petrezselymet és újhagymát használok, illetve koriandert és kaprot. Ám ezeket sosem nagy mennyiségben, hanem csak amolyan extra ízként használom, ráadásul az egészség szempontjából is fontos."
Winelovers borok az olvasás mellé