Borban párolt halszeletek zöldségágyon

Mindmegette.hu
2011. július 04., 15:59


Citromos vízben párolt gomba, olaszrizlingben párolt hal, mindehhez pedig friss, nyári zöldségek. Ha pedig ez nem lenne még mindig elég, eláruljuk, hogy nagyjából húsz perc alatt készen van, és szerintünk húsz percnél tovább nem is marad majd meg.
Borban párolt halszeletek zöldségágyon
 
Hozzávalók:

  • 1 kg tengeri halfilé
  • 1 citrom
  • 15 dkg gomba
  • 15 dkg kockázott sárgarépa
  • 15 dkg zöldborsó
  • 15 dkg morzsolt kukorica
  • 15 dkg zöldbab
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl fehérbor (olaszrizling)
  • pár szem egész bors
 
Elkészítés:

Gombánkat felkockázzuk, enyhén citromos vízben megpároljuk. A többi zöldséget sós vízben puhára főzzük, vagy ha kaptunk valakitől nászajándékba zöldségpárolót (roppant hasznos dolog), akkor azzal lássuk el a baját.

Közben a halat tegyük bele egy vékonyan kivajazott tűzálló tálba, öntsük le a fehérborral, hintsünk rá pár szem borsot, takarjuk le alufóliával - de ha rátesszük a tűzálló tálra a tetejét, az sem baj -, és forró sütőben pároljuk puhára. Ez a művelet negyed óránál több időt nem vesz igénybe.

Ha minden kész, a zöldségeket terítsük tányérra, fektessük rá a halszeleteket, és adjuk fel az asztalra. Kínáljunk mellé kellőképpen behűtött rajnai rizlinget.
Winelovers borok az olvasás mellé