Citromos vízben párolt gomba, olaszrizlingben párolt hal, mindehhez pedig friss, nyári zöldségek. Ha pedig ez nem lenne még mindig elég, eláruljuk, hogy nagyjából húsz perc alatt készen van, és szerintünk húsz percnél tovább nem is marad majd meg.
Hozzávalók:
1 kg tengeri halfilé
1 citrom
15 dkg gomba
15 dkg kockázott sárgarépa
15 dkg zöldborsó
15 dkg morzsolt kukorica
15 dkg zöldbab
5 dkg vaj
2 dl fehérbor (olaszrizling)
pár szem egész bors
Elkészítés:
Gombánkat felkockázzuk, enyhén citromos vízben megpároljuk. A többi zöldséget sós vízben puhára főzzük, vagy ha kaptunk valakitől nászajándékba zöldségpárolót (roppant hasznos dolog), akkor azzal lássuk el a baját.
Közben a halat tegyük bele egy vékonyan kivajazott tűzálló tálba, öntsük le a fehérborral, hintsünk rá pár szem borsot, takarjuk le alufóliával - de ha rátesszük a tűzálló tálra a tetejét, az sem baj -, és forró sütőben pároljuk puhára. Ez a művelet negyed óránál több időt nem vesz igénybe.
Ha minden kész, a zöldségeket terítsük tányérra, fektessük rá a halszeleteket, és adjuk fel az asztalra. Kínáljunk mellé kellőképpen behűtött rajnai rizlinget.