Bormustra! Mutasd a borízlésed, és megmondjuk milyen kávét fogsz szeretni!

Borászportál
2019. április 14., 07:00


A borválasztás sosem könnyű feladat, de megtalálni az ízlésünknek megfelelő pörkölésű kávét legalább olyan nehéz. Mi most két legyet ütünk egy csapásra, hiszen a legújabb kutatások arra következtetnek, hogy a borízlésed nagyban meghatározza, milyen kávé lesz számodra élvezetes. (És egy cseppet sem viccelünk!) 
Bormustra! Mutasd a borízlésed, és megmondjuk milyen kávét fogsz szeretni!
Kifinomult ízlésed van a borok terén, de az espresso választással hadilábon állsz? Segítünk megtalálni a hozzád leginkább passzoló kávéfajtát, hogy ne csak az estéid legyenek teljesek, de a reggelek is jól induljanak! 
 
Íme a tökéletes párosítások!
 
 
A karakteres ízű, fűszeres shiraz borokat szereted? Ez esetben a sötét pörkölésű kávékat javasoljuk neked! Nem ijedsz meg a merész, testes ízektől, így az ízlelőbimbóid számára édes kihívást jelenthetnek a karakteres és füstös aromájú sötét pörkölésű kávék. Tökéletes választás lehet számodra a Coffeein sötét pörkölésű Cuba Sierra Maestra kávékeveréke, mely az egzotikus Kubából hozza el a minőségi arabika kávé gazdag, domináns ízvilágát, melynek csokoládés egyben füstös összjátéka kiváló az espresso elkészítéséhez.
 
Szereted a pinot noir összetett ízvilágát? Akkor nem tudsz mellé nyúlni a közepesen pörkölt kávékkal! Szereted a letisztult, kiegyensúlyozott, dolgokat az életben, és ez az ízlésedben is megmutatkozik. Üdítően hat számodra az egzotikus, gyümölcsös tónusú, letisztult ízek összhangja. Ez esetben érdemes kipróbálnod a Coffeein Kenya Kirinyaga Kii kávéját, melynek a kávé közepesen erős testessége édes gyümölcsös ízvilággal keveredik, melyben a különböző bogyós gyümölcsök jegyeit véljük felfedezni is.
 
Gyakran választod az üde, gyümölcsös pinot grigio-t vagy ismertebb nevén a szürkebarátot? Akkor a világos pörkölésű kávék a Neked valók! Nagyra értékeled a klasszikus, erőteljesebb fajtajelleggel bíró friss és tömör ízeket, így alighanem szeretni fogod az Espresso Moderna világos pörkölésű specialitást a Coffeeintől. A kávé élénk, némiképp ízében szörpös édesség dominál, amit az apró bogyós gyümölcs lédússága kísér. Édes lecsengése csokis és mogyorós, a fahéj tónusaival.
 
Mindened a gyümölcsös, illatos sauvignon blanc vagy a teltebb chardonnay? Ez esetben a közepesen pörkölt kávék lesznek számodra a befutók! Az ízlésed arról árulkodik, hogy nagy rajongója vagy a nem túl erőteljes, azonban annál inkább gazdag ízeknek. Így biztosak vagyunk, hogy szeretni fogod a Coffeein Etiopia Yirgacheffe kávéját, melynek virágos aromája már az elején elvarázsol. Ízvilága nagyon kiegyensúlyozott, dió és különböző édes apró gyümölcsök érezhetők benne, étcsokoládéra emlékeztető lecsengéssel.
 
Amennyiben a testes, gazdag ízvilágú cabernet sauvignont kedveled, akkor sötét pörkölésű kávét kellene innod! A karakteres és merész ízek kedvelői odáig lesznek az intenzív és mély fekete pörkölésért, mint amilyen a Coffeein Peru el Palto kávéja, melynek erős, telt ízében kakaós tónusok kíséretében édes és csokoládés jegyek dominálnak. A tökéletes espresso íz, mely ideális házi vagy bármilyen alternatív növényi tejjel.
Winelovers borok az olvasás mellé