Costes étterem a világ legjobbjai között

HVG Online
2011. december 13., 09:01


Hollandia és egyben a világ legjobb éttermeinek konyhafőnökei mellett tart bemutatót a Costes étterem séfje is a január 9-11. között zajló amszterdami Wine Professional kiállításon. A Michelin csillaggal és 18 GaultMillau ponttal büszkélkedő Costes a magyarok közül elsőként kapott meghívást az esemény szervezőjétől, a Holland GaultMillau-t is kiadó Wine & Food Association-től.
Costes étterem a világ legjobbjai között
 
A Costes séfje, Miguel Vieira két alkalommal is bemutatót tart a Wine Professional rendezvényen. Hollandia legnevesebb bor- és gasztro rendezvénye több mint tízezer érdeklődőt vonz minden évben. A látogatók elsősorban szakmabeliek, szakácsok, sommelier-k, valamint gasztro- és borszakírók, akik előtt idén többek között olyan sztárok is fellépnek majd, mint Sergio Herman (Oud Sluis, 3 Michelin csillag, 20 GM pont) és Jonnie Boer (De Librije, 3 Michelin csillag, 19,5 GM pont). (A cikk a hirdetés után folytatódik!)
 
A sztárséfek bemutatói a GaultMillau látványkonyhájában zajlanak, ahová most először léphet be egy magyar étterem képviselője. „Nagy megtiszteltetés és komoly kihívás a világ legjobb séfjei mellett szerepelni és próbálni bebizonyítani, hogy a Costes is méltón került mára a nemzetközi élvonalba. Mindent megteszünk majd, hogy elkápráztassuk azokat a szerencsés érdeklődőket, akiknek jut hely a bemutatókra” – mondta Gerendai Károly, a Costes egyik tulajdonosa.
A Costes ételeihez természetesen magyar borokat párosítanak a szervezők. “Az elmúlt öt évben Magyarország is többször jelen volt ezen a szakmai kiállításon, de a Costes bemutatója kétségkívül az eddigi legizgalmasabb és legnagyobb érdeklődést vonzó eseménynek ígérkezik” – mondta Nemes Richárd, a program szervezésével megbízott In Vino Consulting vezetője.
Forrás: hvg.hu
Szerkesztette: Németh Richard