Hétvégén a csirkepaprikásé és a boré lesz a főszerep Siklóson

Borászportál
2013. szeptember 02., 13:49


Programajánló - Egy időben mintegy nyolcvan főzőhelyen készítenek csirkepaprikást szombaton Siklóson, az eseményre legalább háromezer érdeklődőt várnak. A résztvevőket a helyszínre kitelepülő borászok invitálják kóstolóra, a szórakoztatásról helyi művészeti együttesek, Lajcsi és zenekara, az R-GO s mások mellett a Punnany Massif gondoskodik.
Hétvégén a csirkepaprikásé és a boré lesz a főszerep Siklóson
 
Hirdi Attila főszervező pénteken az MTI érdeklődésére elmondta: az immár tizenkettedik Szüreti Csirkepaprikás Fesztivál délután négy órakor ágyúlövéssel és huszárok felvonulásával veszi kezdetét. A résztvevő csapatok ezután tüzeket gyújtanak a várkertben, és hozzálátnak a csirkék mellett az általuk hozott tyúkok, kakasok főzéséhez is.
A csirkepaprikás amellett, hogy fontos szerepet tölt be a magyar gasztronómiában, a siklósi térségben korábban a megfáradt szüretelők asztaláról sem hiányozhatott.
A résztvevőket a helyszínre kitelepülő borászok invitálják kóstolóra, a szórakoztatásról helyi művészeti együttesek, Lajcsi és zenekara, az R-GO s mások mellett a Punnany Massif gondoskodik.
 
Winelovers borok az olvasás mellé