Hogy kerül krokodil a Millenárisra?

Borászportál
2015. május 22., 12:40


Május 21-24. között sz ország legjobb séfjei és éttermei mutatkoznak be a Gourmet Fesztiválon, a Millenáris parkban. Mit is érdemes megkóstolni ebből a sokszínű kulináris kavalkádból a csalánlevest, a vodkás kecskesajtot, a paprikáscsirke-popkornt vagy a krokodilt?
Hogy kerül krokodil a Millenárisra?
Forrás: www.1.bp.blogspot.com
Általában azt gondolnánk, hogy a krokodil eszi meg az embert, nem pedig fordítva. Ez a tétel a Gourmet Fesztiválon megdőlni látszik, ugyanis a Hotel Corinthia standján ott a crocoroll, azaz egy krokodilhúsból készült különlegesség. A hotel séfje, Bolyki Péter szerint  „a lágy textúra egy pimasz és kalandos ízvilággal párosul, amely a megfelelő fűszerek hozzáadásával csalogatható elő.”
 
Az idei Gourmet főszereplője persze egy kevésbé vérengző fenevad, a csirke, azaz a paprikás csirke, aminek változatos formáival találkozhatunk a gasztrofesztiválon. A Bock Bisztro például kenyérben sült paprikás csirkét kínál, rákkal. A Michelin-csillagos Borkonyha ajánlata “paprikás csirke fekete-fehéren”, jelentsen is ez bármit. A Buddha Bár csirkepaprikás quiche-sel, a Salon étterem pedig paprikáscsirke-popcornnal jelentkezik a Gourmet-en.
Persze, aki nem szereti a csirkét, talál mást, nem is akármit.  A Delizia Gourmet & More - egyebek mellett - vodkás kecskesajtkrémet ad kovászos kenyérben, az Anyukám Mondtánál lesz borjúszegy banh mi, ami tulajdonképpen egy vietnámi szendvics. A Faszaládé kínálatában pedig ott a “citromdisznó”. Erre még jöhet a bodzás zsendelicnyalóka, a Chianti Étterem standján, amit leöblíthetünk egy algás uborkaszörppel, a Salonnál. De ezzel még csak a töredékét jártuk végig a Gourmet Fesztiválnak, ahol tulajdonképpen megkóstolhatjuk egész Magyarországot, és mindenből a legjobbat.
Winelovers borok az olvasás mellé