Lágy borfagylalt készült a Balaton partján a Winelovers közösség borából


2022. augusztus 02., 19:07


Azonnal pattanj az autóba, és irány az ország egyik legjobb fagyizója, a balatonboglári Tejvirág Fagylaltozó! Vigyázat! Hazafelé már ne te vezess, mert a fagyiban levő alkoholmennyiséget a szonda is kimutatja.
Lágy borfagylalt készült a Balaton partján a Winelovers közösség borából
Különleges ízvilágú, hűsítő desszertet kínál vendégeinek a Tejvirág Fagylaltozó: a Winelovers Selection Sauvignon Blanc bor felhasználásával helyben készült el ugyanis a boros fagylaltjuk, amelyet a bor mellett mangó-, és maracuja püré is színesít.
 
Lágy borfagylalt készült a Balaton partján a Winelovers közösség borából
 
A Tejvirág Fagylaltozó tulajdonosa és cukrásza, Buzsics Viktor választása azért a fenti gyümölcsökre esett, mert ezek a Winelovers bor ízprofiljában is szerepelnek, ezek a gyümölcsök érezhetők benne leginkább. Tejet a fagylalt nem tartalmaz, egy igazi könnyű hűsítő, gyümölcsös sorbet-ról van szó: frissítő ugyanakkor lágy és krémes. A maracuja savasságát jól ellenpontozza a mangó édessége, a bor pedig a hab a tortán: elsősorban az utóízben érezhető az íze, ill. az alkohol is egyfajta kerekséget ad hozzá a különleges élményhez.

A fagyi az első hírek szerint könnyen csúszik a nagy melegben: a bor egyáltalán nem tolakodó benne, és észrevétlenül pezsdíti fel a véred.
 
A Tejvirág Fagylaltozó története
A tulajdonosok fagylalt iránti rajongása közel 10 évvel ezelőtt kezdődött, amely egészen Bolognáig, a Carpigiani Gelato University fagylaltkészítő tanfolyamáig vezetett. Rövid időn belül belátták, hogy a legmagasabb minőséget szeretnék elkészíteni, így a következő lépésük a toszkánai Gelato Naturale Academy tanulmányút volt. Az olaszországi továbbképzéseket követően 2019-ben indult el történetük Balatonboglár szívében, a Platán strandon. Azóta több versenyen is szerepeltek, 2020-ban az év Balaton fagylaltja versenyen különdíjat kaptak. Mindig is a természetes ízekben hittek, ezért kizárólag a legmagasabb minőségű alapanyagokkal dolgoznak.

A fagyizóban természetesen a Winelovers Selection Sauvignon blanc-ját is megkóstolhatod, sőt haza is vihetsz egy palackkal, ha mégis te voltál az, aki magára vállalta a sofőr szerepét.
 
Mi ez a bor?
A Winelovers közösség 150 tagja 30 hazai sauvignon blanc fajtaborból választotta ki a saját kedvencét, a Winelovers Sauvignon Blanc-t, amely a Haraszthy Pincészet tartályaiból került a palackokba. A kóstolók nagyra értékelték a borra jellemző nagyfokú gyümölcsösséget, élénkséget és lendületes savakat. A bor a júliusi River Night-on debütált, és akik előjegyeztek rá, azok már kézhez is kapták ezt az igazi nyári, üde fehérbort. Ha neked is hiányzik a hűtőből, itt te is megvásárolhatod.
 

Winelovers borok az olvasás mellé