Magyar vendéglátóhelyek is vásárolhattak a húshamisítványból

Borászportál - MTI
2012. december 03., 10:36


Bűncselekmény - A magyar élelmiszer-biztonsági hivatal szerint vendéglátóhelyekre is juthatott a főként azorubinnal színezett, marhaként árult sertéshúsból - közölte a Magyar Nemzetre hivatkozva az MTI. Mivel a gyanús árut már felhasználták, biztosat nem lehet állítani, de nem kizárt, hogy országszerte többen fogyasztottak a hamisítványból.
Magyar vendéglátóhelyek is vásárolhattak a húshamisítványból
 
Magyarországon eddig csak egy kereskedő raktárából foglaltak le marha-vesepecsenyeként felcímkézett húshamisítványt. A lap információi szerint azonban a cég csalás áldozata lett.
A szálak a cikk szerint az ercsi Filetto Kft.-nél érnek össze, amelyet egy Békés megyei vágóhíd feljelentett, mivel a társaság által Svédországba eladott hamisítványokon a húsüzem azonosítószáma szerepelt. A gyanút a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatai alapozták meg - tudta meg a lap a hatóságtól.
A Nébih maga is feljelentést tett ismeretlen tettes ellen az ercsi Filetto Kft. ellenőrzése után, mivel eljárásuk közben felvetődött a magánokirat-hamisítás, visszaélés ártalmas közfogyasztási cikkel, rossz minőségű termék forgalomba hozatala és minőség hamis tanúsításának gyanúja, valamint csalás minősített esetének gyanúja.
A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság a lappal közölte: az ügyészség október 29-én elrendelte a nyomozást, azóta tanúkat hallgattak meg, adatokat gyűjtöttek.
 
Winelovers borok az olvasás mellé