Michellin-csillagos minőségű gyorsétel?

Borászportál
2014. február 07., 12:48


AMERIKAI MINTÁRA - Ételosztó kisteherautókat (food truck) indít útjára Párizsban csütörtökön Marc Veyrat, az egyik legkreatívabb Michelin-csillagos francia séf: a mozgó járművekből - snackmobilokból - kínált többfogásos egészséges bio ebédeket előre melegített üvegekben, elsősorban a forgalmasabb negyedekben és az irodaházak környékén lehet megvásárolni.
Michellin-csillagos minőségű gyorsétel?
 
Michellin-csillagos minőségű gyorsétel?
Ilyen kisteherautókkal rója Veyrat cége Párizs utcáit (fotó: Mes bocaux / Facebook)
„Mi séfek eddig nem törődünk eleget a mindennapi étkezéssel, az elérhető, gyors utcai ételekkel. Hagytuk, hogy a szendvicsek, a pizzák, a hamburgerek foglalják el a helyet” – hangsúlyozta a két, 3 csillagos Michelin-étteremet működtető 63 éves sztárséf, aki az amerikai mintára Franciaországban is egyre népszerűbb snackmobilokat minőségi egészséges ételekkel szeretné megtölteni.
A kizárólag ebédidőben kínált többfogásos ételek árusításához Gilles Terzakou, a munkahelyi étkeztetést biztosító MRS vállalkozás elnöke személyében azonnal partnerre talált Marc Veyrat. „Az MRS séfjei eljöttek hozzám gyakorlatra, az Alpokba” – mondta a séf.
 
Az MRS kisteherautói csütörtöktől kizárólag Franciaországban termelt bio termékekből összeállított ételeket kínálnak. „A régió gazdáival dolgozunk együtt, azt szeretnénk, ha a párizsiak csak helyi dolgokat ennének” – hívta fel a figyelmet Veyrat, aki „ízes, természetes és élvezetes gasztronómiát” ígér.   
A séf mintegy harminc különböző menüt állított össze hagyományos francia receptek alapján. Csütörtökön előételnek lágy tojás grenadine öntettel salátán és borjúragú szerepel az étlapon, de választható tökleves és tőkehal hagymakarikákkal is. 
Az ételeket az adott napon egy Párizs közeli helyen készítik el, és melegen tartott üvegekben árusítják. Gilles Terzakou szerint a kisteherautókban nem lehet megfőzni ezeket az ételeket, ahogy az a hamburgert vagy hotdogot kínáló snackmobilok esetében történik.
Michellin-csillagos minőségű gyorsétel?
A Michellin-csillagos minőséget ígérő street food-os autók február 4-én indultak útnak - A képen balra Marc Veyrat, mellette társa, Gilles Terzakou látható (fotó: Mes bocaux / Facebook)
Csütörtökön három kisteherautó indul útjára Párizsban, amelyek elsősorban az üzleti negyedekben fognak körözni, és ebédidőben szolgálnak menüvel az ott dolgozóknak. A menüket előre kell megrendelni a vállalkozás honlapján, ahol bankkártyával vagy étkezési utalvánnyal lehet fizetni. A kétfogásos menü 11 euróba (3400 forintba) kerül, de 13,50 euróért (4100 forintért) háromfogásos menü is rendelhető.  
A tervek szerint egyre több ilyen kisteherautó fog feltűnni Párizs utcáin és jövőre már a vidéki városokban is megrendelhető lesz a Michelin-csillagos gyorsétel.
Winelovers borok az olvasás mellé