Szilvás különlegességek a Budapesti Pálinkafesztiválon

Borászportál
2011. május 05., 13:40


Ma nyitja kapuit a VI. Budapesti Pálinkafesztivál, ahová a Szilvagányok profi séfekből álló csapata igazi gasztronómiai fellegvárat varázsol. Az XXL Catering szervezésében Bernát Dániel (U26), Kerekes Sándor (Bonfini Kert), Péter Anna (Malackaraj.hu) és Takács Lajos (Olimpia) csapata újra összeáll, hogy rendhagyó finomságokkal várják a vendégeket.
Szilvás különlegességek a Budapesti Pálinkafesztiválon
 
Ha már szilva éve, akkor hamvas gyümölcsből készült ételek dukálnak az asztalra. Ezért a tavalyi sikeren felbuzdulva a Bélben az igazság profi séfekből és egy gasztronómiai szakértőből álló csapata, ezúttal Szilvagányok néven, újra kitelepül, hogy május 5-8. között szilvával spékelt ínycsiklandozó ételekkel kényeztessék a látogatókat.
A menü között olyan ételek szerepelnek, mint Vadraguval töltött grízes derelye szilvahabbal vagy pörgelepény gomolyasajttal és kellel töltve, szilvacsatnival, de lesz kacsamájas szilvás rétes, és Blood dog szilvamustárral is.
A fogásokat a Pálinkafesztiválon, a Budai Vár Hunyadi Udvarának Szilvagányok standján kóstolhatják meg a fesztivállátogatók.