Újdimenziős "fesztiválkaják" is várnak Paloznakon!

Borászportál
2014. augusztus 04., 14:23


A Homola Pincészet a hétvégén rendezi meg a III. Paloznaki Jazz és Bor Pikniket a Balaton északi partjának egyik festői részén. A csodás környezethez és ízig-vérig balatoni borokhoz nem akármilyen fesztivál-étlap dukál: a borok mellé való falatok Takács Lajos sztárséf keze alatt készülnek.
Újdimenziős \
 
Újdimenziős
A Laci? Pecsenye! és a BaoBao séfje Ádám Csabával, az Olimpia konyhafőnökével ígéri, hogy a „fesztiválkaják” új dimenzióját tálalják majd. A Budapestről leszállított 3,5 tonnás kemence körül igazi „freestyle-grillt” terveznek, ahol bármi megtörténhet. Azt ígérik, az étlap nem lesz kőbe vésve, az improvizáció is szerepet játszik majd az ételekben. Megesik, hogy a hozzávalókon csavarnak egyet, hogy a kicsengés még tökéletesebb legyen. Elvégre jazz fesztiválon vagyunk.
 
Lesznek majd különféle „kencék”, például olyan padlizsánkrém, ahol találkozik majd a japán lilapadlizsán és a magyar kolbász, vagy humusz, amit paradicsomos petrezselyemsalátával tálalnak. A kenyerek is helyben sülnek majd, akárcsak a kemencés burgonya és a marinált zöldség. Lesz grillezett mangalicatarja és helyben sütött cipós hamburger, a hurka-kolbász viszont kimarad. A fesztiválon a piknik szó sem véletlen: az uzsonnához vagy vacsorához lesz bérelhető pléd és piknik kosár is. A freestyle-grill mellett kézműves fagylalt, helyi termelői sajtok, a Terminál étterem melegételei és házi szörpök várják majd a vendégeket.
Újdimenziős
A nagyszerű ételek és zene mellett, Paloznak közelében találunk túrázási lehetőségeket is. Paloznak és Lovas község közelében csordogál a Séd-patak. Több száz éven át a helyi malmoknak jutatott energiát, ma az 1910-es Plul Vizimalom, amit meglátogathatunk. A patak vize a paloznaki Vöröspart nádas után a Balatonba kerül.
A 2013-as év ökoturisztikai tanösvénye volt a Csopak-Pele-körút. Az ösvény helyszíne a Balaton-felvidéki Nemzeti Partk Igazgatóság központjának parkja (Csopak, Kossuth u.16.).
Ha árnyékra vágynánk, akkor kicsit távolabb, Balatonfürden találjuk a Lóczy-balralgot. A kiépített Lóczy-barlang Balatonfüred északi szélén, a Kéki-völgy peremén egy felhagyott kőfejtőben nyílik. A több teremből és folyosóból álló oldásos eredetű kőzetüreg a füredi mészkő gyűrt rétegeiben alakult ki.
A Paloznaki Jazz és Bor Piknikről minden információ megtalálható itt!
Winelovers borok az olvasás mellé