Világbajnoki címre hajt a magyar szakács válogatott

Borászportál
2014. november 19., 08:40


A Culinary World Cup elnevezésű gasztronómiai világbajnokság négyévente kerül megrendezésre Luxemburgban, ahol közel 50 nemzet, több mint 1600 versenyzője mutatja be tudását, köztük hazánk nemzeti csapata.
Világbajnoki címre hajt a magyar szakács válogatott
 
A Magyar Nemzeti Szakács és Cukrász Válogatott november 22-26. között a Kulináris Világbajnokságon képvideli hazánkat. Az 5 versenynap során a 30 nemzeti válogatott mindegyikének 110 darab 3 fogásos fine dining menüsort (előétel - főétel - desszert) kell elkészítenie, ahol mind a 110 ételnek azonosnak kell lennie, hiszen nem lehet tudni, hogy a zsűri hányadik tételt választja ki ezek közül bírálásra. A válogatottnak erre 6,5 órája van. Utána a csapatvezetőknek ki kell jönniük a konyhából, ekkor veszi kezdetét a tálalás, és nyitják meg a világ minden tájáról érkező vendégek előtt a Nemzetek éttermét.
A magyar csapat több ezer órát készült, hogy méltó módon képviselhesse országunkat. Az elmúlt versenyek tapasztalatai a kiváló eredményektől függetlenül is bíztatóak, hiszen mindig az elsők között fogynak el az online értékesítési rendszeren keresztül a jegyek a magyar estre, ami bizonyítja, hogy a külföldi vendégek körében is jó híre van a magyar gasztronómiának.
 
A magyar válogatott a világbajnokság nyitónapján, november 22-én szerepel a melegkonyhai programban, majd november 24-én a hidegkonyhai készítményekkel mutatkozik be. A nemzeti válogatott gerincét Békés megyei mesterszakácsok adják, a csapat elnöke Ambrus György olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke.
A csapat további tagjai:
Doktor Zoltán, Fodor Mihály, Horváth Ferenc, Kovács Csaba, Nagy Ákos, Szokai Imre, Tímár Albin, Miklo Sándor, Szeidler Zsolt.
Winelovers borok az olvasás mellé