A Bridgerton-rajongók chardonnay-val koccintanak


2022. április 11., 10:07


A Hilltop online kutatásából kiderül, hogy milyen szériát és tételeket fogyasztunk a legszívesebben, és a válaszadók azt is megszavazták, hogy melyik népszerű sorozathoz melyik borfajta illik a legjobban. 
A Bridgerton-rajongók chardonnay-val koccintanak
Bor és New York
Nemrég megérkezett a Bridgerton család várva várt 2. évada, amely mellé a rajongók többsége egy kellemesen aromás chardonnay-t tud leginkább elképzelni – derült ki a Hilltop kutatásából. Pont úgy, ahogy a Szex és New York esetében is, míg A Vaják, Az utolsó királyság, a Trónok harca és a Walking Dead véres valósága merlot-ért kiált. A Grace Klinika, A tanár, a Keresztanyu, valamint a Rick és Morty mellé egy friss Irsai Olivér dukál.
 
A Bridgerton-rajongók chardonnay-val koccintanak
 
Egyébként a Bridertonok történetének következő felvonása egyértelműen a tavasz legjobban várt újdonsága a túlnyomórészt (80%-ban) aktív korú hölgyekből álló kitöltők körében, még akkor is, ha a kosztümös, történelmi témájú szériák csak a harmadik legnépszerűbb kategóriát képviselik a fej-fej mellett végzett vígjátékok és krimik mögött. A legnagyobb várakozással övezett folytatások népszerűségi listáján második helyre került a Vaják, de az 1998 (!) óta futó Szex és New York sincs sokkal lemaradva mögötte. Nem véletlen, hogy a válaszadók közül a legtöbben Ríviai Geralttal (Vaják), rögtön utána pedig Carrie Bradshaw-val (Szex és New York) koccintanának a képernyőről, azaz inkább a képernyőn kívül. A dobogó második fokára az Agymenők Pennyje került, míg a harmadik helyen Dr House és a Jóbarátok Rachele osztozik.
A „legborosabb sorozat címért” folytatott küzdelemben viszont toronymagasan (kétharmados többséggel) nyert a Szex és New York, de a szériafanok véleménye szerint a Trónok harca és az Agymenők szereplői sem mondanak nemet egy-egy jó pohár borra. Ahogy maguk a rajongók sem…
 
Kedvencek mellé kedvencek - csak stílusosan!
A legtöbben kedvenc nedűjüket szopogatva, nassolási lehetőségként inkább chips-szel, mint popcornnal vagy éppen klasszikus borkorcsolyákkal felszerelkezve ülnek le a képernyő elé. A válaszadók több mint a fele a borban, azon belül is a fehérborban találja meg a szórakozás tökéletes kísérőjét - tisztán vagy fröccsként fogyasztva. A maradék voksokon 1:1 arányban osztozik a vörösbor.
 
A Bridgerton-rajongók chardonnay-val koccintanak
 

 
Winelovers borok az olvasás mellé