A világ legjobb vizei között van a Szigetközi Friss Víz

Borászportál
2014. június 04., 10:06


A hétvégi Gourmet fesztiválon mutatkozott be a nagyközönségnek Magyarország jelenleg legelismertebb palackozott ivóvize, a Panta Aqua the Water, amely a közelmúltban Brüsszelben megtartott „ITQ Superior Taste Award” díjon a legfelsőbb kategóriájú vizek között is a legkiválóbbak közé került.
A világ legjobb vizei között van a Szigetközi Friss Víz
 
A világ legjobb vizei között van a Szigetközi Friss Víz
Az ivóvizet a mosonmagyaróvári AQUA Szolgáltató Kft. palackozza, hazánkban Szigetközi Friss víz néven kerül forgalomba.

A nemzetközi megmérettetésen az ivóvíz külföldi megjelenésű szénsavmentes, kizárólag üvegpalackban forgalomba hozott változata, a Panta Aqua the Water nyerte el a megtisztelő díjat, melyért évről évre nagyon sok víz indul versenybe.

A Michelin csillagos sztár séfek és sommelier-ek több mint 70 tagú válogatott, nemzetközi bírálóbizottsága egymástól függetlenül, vak kóstolási teszt során értékelte idén is az elé kerülő vizeket az „ITQ Superior Taste Award” díjon, melyen három csillagos, a kimagasló termékek kategóriájában is a legkimagaslóbb minősítést csak az a termék kaphat, amelyet a bírálók 90 százalékánál többen tartanak erre méltónak.
 
Ezt a megtisztelő elismerést nyerte el az AQUA Kft. palackozott vize az ITQ fennállásának 10. jubileumi évében, bizonyítva ezzel, hogy a prémium kategóriában is megállja a helyét, a híres olasz, japán, svájci vizek-kel egy szinten. Háromcsillagos minősítést a világon idén csupán néhány cég terméke ért el a népes nemzetközi mezőnyben, magyar víznek ez eddig az AQUA Szolgáltató Kft. Panta Aqua the Water vizén kívül még nem sikerült.
Winelovers borok az olvasás mellé