Az Év Bortermelőjénél járt a Nicron Kft.

(X)
2014. április 15., 10:54


A 2013-as év bortermelőjénél Gálné Dignisz Évánál kezdte meg egy hetes roadshow-ját a borászati eszközöket, gépeket gyártó és forgalmazó Nicron Kft, ahol saját fejlesztésű BUBICON gázelnyelető berendezését mutatta be működés közben.
 
Az Év Bortermelőjénél járt a Nicron Kft.
Gálné Dignisz Éva, Csizmadia Miklós (pályázati tanácsadó – AKONA Wine Consulting Kft.), Restás Tibor (ügyvezető – Nicron Kft.), Kovács József (mérés és automatizálási szakértő - Nicron Kft.) és Roberto Berto (Siprem International Srl.)
Az előadás-sorozathoz csatlakozott Roberto Berto az olaszországi SIPREM International Srl. szőlészeti – és borászati gépeket (leginkább vákuum és pneumatikus prések) gyártó és forgalmazó cég kereskedelmi igazgatója is.

A Nicron Kft. 2013 óta látja el a cég kizárólagos képviseletét az értékesítés és a  karbantartás terén. A bemutató alkalmával Restás Tibor a Nicron Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatta az érdeklődőket, hogy az általuk forgalmazott összes borászati gép, tartálytisztító berendezés megtalálható a Gödöllői Gépesítési Intézet borászati gépkatalógusában, így ezen gépek megvásárlása esetén a Borászati gépek, technológiai berendezések beszerzésének támogatása is igénybe vehető 2014. október 16-tól.

A roadshow Szigetcsépen kezdődött majd folytatódott Verpeléten (Varsányi Pincészet), Bodrogkeresztúron (Dereszla Pincészet), Soltvadkerten (Frittmann Testvérek Kft.), Szekszárdon (Takler Pince) és Villányban (Bock Pince) volt az utolsó állomás.
 
A Nicron Kft. saját fejlesztésű Bubicon gázelnyelető berendezés alkalmazási lehetőségei:

A folyóbor ágazatban:

  • a borok minőségének megőrzése reduktív környezetben
  • oldott oxigén alacsony szinten tartása és/vagy csökkentése

A bor palackozása során:   

  • maradék oldott oxigén szint csökkentése (közelítés az ideális 0,2 mg/l értékhez)
  • a borok frissítése 1-1,5 g/l széndioxid hozzáadásával (az érték állandó szinten tartható minden   palackban a készülék autonóm működésének köszönhetően)

A gyöngyöző bor készítésben:

  • gyöngyöző bor készítése a Bortörvény szerint hozzáadott széndioxiddal (a nyomás- és hőmérsékleti viszonyok figyelembe vételével)

Jelenlegi teljesítmény 120 – 25.000 l/óra

A legújabb fejlesztés a termelésnaplózás és a távirányíthatóság!

A Nicron Kft számos érdekes lehetőséget kínál tartálytisztítási modellezés, készülékbérlések,  hatékonyságnövelő karbantartási megoldások terén!

További információ:
www.nicron.hu
info@nicron.hu
Winelovers borok az olvasás mellé