Budapesten lesz a 10. IWINETC konferencia

Borászportál
2017. április 03., 18:02


Néhány napja ért véget a 9. IWINETC | Nemzetközi Borturisztikai Konferencia, amit ez alkalommal Olaszországban rendeztek meg. A háromnapos rendezvényen közel 300 borturisztikában érdekelt cég képviseltette önmagát, a világ különböző pontjairól, így Magyarországról is. 
Budapesten lesz a 10. IWINETC konferencia
Minden üzlet a tudásról és a kapcsolatokról szól
- talán ez volt a legfontosabb üzenete a bor- és gasztroturizmussal foglalkozó cégek legfontosabb nemzetközi rendezvényének az IWINETC  International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshopnak, mely minden alkalommal a világ egyik kiemelkedő borvidékén kerül megrendezésre.
 
Idén az Etna varázslatos környékén, Cataniában (Szicíla, Olaszország) tartott esemény első két napjának konferenciáján közel 20 érdekfeszítő előadást lehetett hallgatni bor- és turizmusmarketingről, a social média kihívásairól, digitális és személyes megközelítésben, illetve a borvilág régi-új desztinációiról pl. Szlovéniáról, mint butik bordesztinációról, Moldáviáról, Grúziáról.
 
 
Az előadók a világ legkülönbözőbb pontjairól érkeztek, többek között Ausztráliából, Virginiából, Görögországból, Angliából. Az egyik kiemelkedő előadás Szicília elképesztő borairól szólt, melyek a napsütötte Etna káprázatos látványában fürdenek nap mint nap. 
Hazánkat a rendezvényen egyrészt az exkluzív utakat kínáló Premium Incoming Utazási Iroda másrészt a Wine a'More Travel Utazási Iroda képviselte, mely évek óta fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy a magyar borvidékek a maguk sokszínűségével és egyediségével minél jobban bekerüljenek a nemzetközi turisztikai célpontok közé.
 
A rendezvény aranyszponzora Magyarország volt, és a rendezvény záróelőadásán dr. Török András, a Magyar Turisztikai Ügynökség Gasztronómiáért és Bormarketingért Felelős Igazgatója jelentette be, hogy a
2018. évi 10. jubileumi IWINETC hazánkban Budapesten kerül megrendezésre.
 
Ez jó alkalom lesz arra, hogy megmutassuk a világnak a kiemelkedő hazai borainkat, borvidékeinket és az egyedülálló tokaji aszú születési helyét.
Winelovers borok az olvasás mellé