Eger lett a legeredményesebb hazai borvidék a borvilágbajnokságon

Borászportál - MTI
2013. április 17., 16:15


Borverseny - Négy arany, öt ezüst és kilenc bronzérmet szereztek az egri pincészetek a bordeaux-i, nem hivatalos borvilágbajnokságon. Ezzel ismét az egri lett Magyarország legeredményesebb borvidéke az International Challenge du Vin nevű megmérettetésen, amely a világ egyik legrangosabb borversenyének számít.
Eger lett a legeredményesebb hazai borvidék a borvilágbajnokságon
 
Eger lett a legeredményesebb hazai borvidék a borvilágbajnokságon
fotó: terreetvigne.com
A megmérettetésen 5 kontinens 38 országa vett részt, és megközelítőleg 5 ezer mintát értékelt a zsűri. Magyarországnak 11 arany, 12 ezüst és 17 bronzérem jutott, a 40 medáliából 18 Egerbe került – közölte Zentai László, a város önkormányzatának sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.
Az egri borászok után Szekszárd (4 arany, 1 ezüst), Tokaj-Hegyalja (2 arany, 3 ezüst és 2 bronz) és Villány (1 arany, 1 ezüst) voltak a legeredményesebb magyar borvidékek Bordeaux-ban.
Az egri termelők közül aranyérmet nyert a Kovács Nimród Winery 2011-es Pinot gris és 2007-es Rhapsody elnevezésű borával, a Vincze Béla Pincészet 2009-es évjáratú Arcanum Cabernet Franc-jával, illetve a Gróf Buttler Borászat 2011-es Gróf Buttler elnevezésű borral – közölte a referens.
A borverseny összes díjazottja ide kattintva tekinthető meg.
 
Winelovers borok az olvasás mellé