Fritzéké lett a legjobb vörösbor a Magyarországi Németek Országos Borversenyén

Németh Richárd
2014. április 15., 09:09


Borverseny - Idén is megrendezték a Magyarországi Németek Országos Borversenyét, amelynek Mecseknádasd adott otthont. Az ország minden borvidékéről komoly volt az érdeklődés; összesen 732 bormintával neveztek a termelők, ennek 43 százaléka (316 borminta) fehér bor volt, 42 százaléka (311 borminta) vörös és 14 százaléka rozé és siller (105 borminta) bor volt.
Fritzéké lett a legjobb vörösbor a Magyarországi Németek Országos Borversenyén
 
A fehérek közül 46, a vörösek közül 75, a rozé kategóriában pedig 26 bor érdemelte ki az arany érmet. A 15 különdíj egyikét, a Magyarországi Németek rozé borát, a bátaszéki Werner Pincészet cuvé bora nyerte el. A vörös boros kategóriában a két nagy aranyérem közül az egyiket a paksi Fritz János kapta, 2012-es évjáratú merlot barrique borával.
Kiemelkedő eredményt ért el a versenyen még a szekszárdi Herr Pince, Fritz Pincészet, Schiebert Pincészet, Kemler András, a paksi Nepp Henrik, Siklósi Gábor, a bátaszéki Péter Miklós, a Mestrineli Borászati Kft., Gyuricza Dániel, a Werner Pincészet, a Mauthner Pincészet, Schroth Zoltán, a bonyhádi Gróf Apponyi Pincészet, Kajtár Attila, Balta István, a bátai Mérföldkő Kisbirtok, a hőgyészi Vágó István és Binder Péter, a váralajai Szabó Laci Pincészete, illetve a tolnai Straubinger József.
A Teol.hu híre alapján szerkesztve.
 
Winelovers borok az olvasás mellé