Huszadjára is Etyeki Piknik

Borászportál
2017. augusztus 23., 17:42


Ez az ősz sem múlik el Etyeki Piknik nélkül! Szeptember első hétvégéjén már délelőtt 10 órától borkóstolók, gasztronómiai különlegességek, kézműves kiállítás és vásár, főzőverseny, gyermekprogramok, szőlős bortúra és koncertek várják a látogatókat. 
Huszadjára is Etyeki Piknik
A friss és megújult Gasztrosétányon jövő hétvégén számos színes program várja az Etyekre látogatókat. Az Őszi Etyeki Pikniken fellép a Cimbaliband, a Pátkai Rozina Trió és még sokan mások. Sok újdonságot látni a helyszínen, de a hely hangulata, zamata és maga az élmény változatlan. A 2013-ban elindított Etyeki Piknik rendezvénysorozatot ismerők jól tudják, hogy ezeket az eseményeket évente négy alkalommal, évszakonként rendezik meg, az őszi Piknik tehát már a 20. lesz a sorban!
Erre a szüreti alkalomra is megnyílnak a pinceajtók, lehet majd mustot és bort kóstolni az etyeki és vendégborászok palackjaiból, de akár az etyeki mézből, sajtból vagy sonkakülönlegességekből is. A kóstolgatás közben rengeteg ismerettel is gazdagodhatunk, hiszen a „szőlős bortúra” során végigvezetik az érdeklődőket a szőlőtermesztés és borkészítés folyamatain, a Piknik Borkollégium keretein belül kóstolási tudással vértezhetjük fel magunkat.
 
Mivel fantasztikus borokat lehet kóstolni a pincéknél, a messzebbről érkezőknek tanácsos sofőrt keríteni vagy más közlekedési eszközt választani. Buszjáratok indulnak például a Kelenföldi Pályaudvarról, de akár kerékpárral is érdemes kijönni.
 
A Piknik Borkollégiumban 4 alapvető borstílussal és az egyensúlycentrikus kóstolás alapjaival ismerkedhetsz meg!
 
Könnyű fehérbor: Kamocsay Ákos – Ihlet cuvée 2015
Testes fehérbor: Dobosi Pincészet - Bio hordós Olaszrizling 2015
Rozé: Juhász Testvérek Pincészete – Merlot Rosé Prémium 2016
Könnyű vörösbor: Eszterbauer Borászat - „Nagyapám” Kadarka 2016 
 
Akik kalauzolnak: szombaton Mészáros Gabriella, vasárnap pedig Sánta Zoltán, a Borkollégium oktatói.

 
 
Winelovers borok az olvasás mellé