Így induljon a borhétvége!

Borászportál
2017. február 16., 16:18


Vasárnap lesz a nemzetközi férfinap, az idő még mindig ködös, szmogos és napsütést nyomokban sem látunk. Hogy ne a szobádban bújj el, ajánlunk néhány mai és hétvégi programot. 
Így induljon a borhétvége!
Csütörtök
 
A mai egy különös éjszaka lehet, ha elmész a Winelovers Afterwork-re, a Vouge hajóra. Lágy zene, 25-30 bor kóstolása, találkozás a borászokkal, vacsorafalatok és remek hangulat. A játék szerelmeseire tombolanyeremények várnak. A Vouge hajóról a Duna fénylő vizét nézhetjük és még egy romantikus üzenetet is útjára bocsáthatunk egy játékos papírhajón. Csinibabák, csinifiúk Pest megér egy estet
 
A Veritasban ma este mutatkozik be a Kázsmér Pincészet. A friss, üdítő Prime borok aromagazdagsága nemcsak a fiatalok kedvencei, hanem a rutinosabb borfogyasztóknál is jó fogadtatásra találnak. A Kázsmér Pincészet a Balaton-felvidék festői szépségű táján helyezkedik el. A pincészet borai a széles választékot és a kifogástalan minőséget három stílusban képviselik. 
 
Aki az egyik festői szépségű szekszárdi dűlűben szeretne mámorító borokat kóstolni, az látogasson el a Bodri Pincészetbe. Egy ragyogó gyöngyszem, ahol lesz kacsamáj, halászlé, szarvas és isteni bon-bon. Indulás!
 
Péntek
 
Még javában tart a furmint hónapja, ezért ott a helyed a Bott pince multivertikális furmint kóstolóján. Nem kevés tétellel készülnek és a tokaji butikpincészet gazdáival, Bott-Bodóékkal, azaz Judittal és Józsival is találkozhattok.
 
Esztergom egy órányira van Budapesttől és a Flirt vonatok sűrűn járnak, ezért ne hagyjátok ki a Borhálóban a kiváló minőségű borokkal rendelkező villányi Polgár Pincészet kóstolóját! A kóstoló házigazdája a Pincészet tulajdonosa, Polgár Zoltán, aki 1996-ban nyerte el az Év Borásza kitüntető címet. Villány egyik elismert, mindenki által szeretett karizmatikus személyisége, nagy mesélője.
 
A királyok városában, Székesfehérváron Magyarország egyik legkisebb borvidéke mutatkozik be, mégpedig a Babarczi Szőlőbirok és Pince képviseletében. A borokat Babarczi Zsuzsanna főborász mutatja majd be. Nincs más dolgod, mint elmenni és jól érezni magad!
 
Így induljon a borhétvége!
 
Hétvége
Szombatonként badacsonyi borászok mutatják be a pincék rejtekében őrzött legzamatosabb boraikat a Laposa bortokon. Ínycsiklandó falatokkal és kellemes dallamokkal teszik még felejthetetlenebbé az ottlétet. További titkokat az étkekről, zenéről, borokról a helyszínen kaphatsz. 
 
"Tölts hát a poharamba még egy kortyot angyalom,
Ma éjjel mindenemet elmulatooom!"
 
Ha a bor önmagában nem elég, akkor a Kristinus Borbirtokon lesz kulturális talk show zenével, verssel, titkokkal. A Kultkikötő program  bemutatja: Tehetséggel Sáfárkodók estjét, ahol Sáfár Mónika, Jászai Mari-díjas színművész Détár Enikővel beszélget magánéletről, szabadidőről, tehetségről.
 
S végezetül ha kedden nem ünnepeltétek a Valentin-napot vagy egyszerűen csak szerettek repetázni, akkor irány a Szászi Birtok Valentin-napi borvacsorája!
Winelovers borok az olvasás mellé