Indítsd az őszt a Borkollégium kurzusaival!


2023. augusztus 17., 17:39


A nyári borfesztiválok előbb-utóbb véget érnek, de a Borkollégiumban ősszel sem maradunk bor nélkül. Ráadásul szeptemberben az alapozó bortanfolyamok mellett sör kóstolóval és vörösbor mesterkurzussal is várnak minket.
Indítsd az őszt a Borkollégium kurzusaival!
A Borkollégium, Magyarország első boriskolája, magas színvonalú képzéssel, szakképzett oktatókkal, és a legjobb borválogatással várja azokat, akik mélyebb ismereteket szereznének a borokról. Szeptemberben azonban a sörök szerelmesei is betérhetnek néhány órára a borok fellegvárába.
 
A Sör Ízelítő kurzus azoknak szól, akik az egyes sörtípusokban, stílusokban szeretnének elmerülni. Megtudhatják, hogy mi a különbség az alsó- és felsőerjesztésű sör, tájékozódhatnak a sör- és ételpárosítás rejtelmeiről. Az elméleti tudás mellett 5 tipikus sört is megkóstolhatnak, körbejárva a sörök világát. 
 
Időpont: 2023. szeptember 13.
 
A Nagy magyar vörösborok - kóstoló sorozat 4. része az előző három alkalomhoz hasonlóan a hazai vörösbor piac prémium és szuperprémium szegmensét járja körbe. Szeptember 28-án 12 bor kerül majd a hallgatók poharába. Lesznek köztük igazi nagyágyúk, több tízezer forintos borok, nagy klasszikusok, de izgalmas különlegességek is.
 
Időpont: 2023. szeptember 28.
Borsor megtekintése
 
Három további kurzust azoknak ajánlanak, akik most kezdtek el ismerkedni a szőlőfajtákkal, a hazai borstílusokkal, és szeretnék rendszerbe foglalni a tudásukat, és megismerni tipikus tételeket.
 
A Bevezetés a borkóstolásba képzés kiváló lehetőséget ad a borokkal most ismerkedők számára egy könnyed, jól befogadható ismeretszerzésre, ami során betekintést nyernek a borkészítés fő lépéseibe, a helyes kóstolás menetébe, és megismerkednek a főbb szőlőfajtákkal és borstílusokkal is 12 tétel kóstolása mentén.
 
Időpont: 2023. szeptember 23.
Részletek
 
Az Ízelítő borkurzus a legjobb azok számára, akiknek még ködösek a borral kapcsolatos alap kifejezések. Két óra alatt sor kerül a legfontosabbak tisztázására, és 4 pohár borral elsajátítható a helyes kóstolás.
 
Időpont: 2023. szeptember 26.
Részletek
 
Az Alapfokú bortanfolyam háromnapos képzése során az elméleti oktatás mellett 35 bor kóstolása mentén lehet ismerkedni az érzékszerveink működésével és a helyes kóstolási technikával. Továbbá átfogó tudást ad Magyarország borvidékeiről, a hazánkban honos szőlőfajtákról és a borkészítés alapelveiről, amiből megtudjuk, hogy mitől is lesz minőségi egy bor.
 
Időpont: 2023. szeptember 29-től
Részletek
 
Még nem találtad meg az igazit?
Tájékozódj a további képzésekről a Borkollégium weboldalán!
 
 
Indítsd az őszt a Borkollégium kurzusaival!
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé