Jelentkezz Franciaországba borászati szakmai gyakorlatra!

Borászportál
2013. július 26., 15:31


Felhívás - Az InVeris Alapítvány 4 hónapos franciaországi borászati szakmai gyakorlati programot hirdet. A „Grapes Beyond Borders” elnevezésű projekt keretében 10 fő számára nyílik lehetőség arra, hogy 2013. szeptember és december között Franciaország Burgundia régiójának pincészeteinél bővítse és mélyítse el szakmai tudását.
 
Jelentkezz Franciaországba borászati szakmai gyakorlatra!
.
Szakmai program
A résztvevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy közelebbről megismerjék a francia borkultúrát, az ott használt módszereket, különleges eljárásokat. A szakmai program magában foglalja a szüretre való felkészülést, az adott pincészetek sajátosságaival és boraival történő megismerkedést, a szüretet, a szőlő feldolgozását, a borkészítést, borkezelési technológiák megismerését, az erjesztést és a palackozás folyamatát.
Részvételi feltételek
A programban való részvételre mezőgazdasági és borászati végzettséggel vagy borral, borászattal kapcsolatban tapasztalattal rendelkező 35 év alatti személyek jelentkezését várjuk. A francia nyelv ismerete előnyt jelent. Jelentkezéseket magyar nyelvű önéletrajz és motivációs levél kíséretében 2013. július 30-ig kérjük elküldeni az akos.piltmann@inveris.hu elektronikus postacímre.
Juttatások, felkészítés
A szervező Alapítvány a résztvevők utazási és szállásköltségeinek finanszírozása mellett a napi megélhetési költségekhez is hozzájárul. A szakmai gyakorlatban résztvevő és a meghatározott munkatervet sikeresen teljesítő személyek EUROPASS MOBILITY bizonyítványt kapnak.
2013. augusztusában a leendő résztvevők a budapesti Francia Intézet által felkészítő francia nyelvoktatásban részesülnek.
Közreműködő partnerek:
Jásdi Pince Kft.
Budapesti Francia Intézet
Chambre d’Agriculture de Saone et Loire
A projekt az Európai Unió Egész Életen Át Tartó Tanulás programjának keretében kerül finanszírozásra.