Lemondott Tornai Tamás

Borászportál
2015. november 10., 12:35


Lemondott a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke. Tornai Tamás határozott elképzeléseivel és fellépésével szemben az elnökség tagjainak többsége óvatosabb, inkább kompromisszumokon nyugvó módon képzeli el a szervezet működését.
Lemondott Tornai Tamás
Tornai Tamás (Fotó: Elitbor.hu)
A lemondás okairól Tornai az Agrárszektor.hu-nak nyilatkoza kifejtette, hogy az ágazat fejlesztési elképzeléseivel kapcsolatban került szembe az elnökség tagjaival.
Az ügy hátterében az áll, hogy 2018-tól megszűnik az ágazat támogatására szolgáló nemzeti boríték, 2020-után pedig új uniós költségvetési ciklus következik, amelyben szűkülhet a szőlő- és borágazatra fordítható pénzügyi keret. Tornai szerint a támogatások csökkenése erőteljesen felszínre hozza majd a hatékonyságbeli különbségeket, ezért a következő években kulcsfontosságú lesz, hogy az eddig elmaradt fejlesztéseket a hazai szőlő-borágazati szereplők pótolni tudják. Tornai ezzel kapcsolatban kevésbé kompromisszumkész, mint az elnökségi tagok többsége - az Agrárszektor.hu szerint ez a lemondás elsődleges oka.
 
A következő években sok lesz a feladat, de a megvalósításhoz szükséges energiát már nem tudnám erre szánni, ezt a munkát pedig félgőzzel nem lehet végezni – indokolta távozását Tornai.
 
Egyébként Tornai egyszer lemondott már idén, végül akkor mégis maradt a HNT élén. 
Winelovers borok az olvasás mellé