Menj el nyaralni és még egy üveg champagne-t is kapsz ajándékba!

Borászportál
2020. július 28., 07:09


A járvány lecsengésével számos helyi kezdeményezés indult a turisták visszahódítására. Az alábbi francia ajánlat kétségtelenül az egyik legcsábítóbb ezek közül.
Menj el nyaralni és még egy üveg champagne-t is kapsz ajándékba!
Címlapfotó: www.francetourisme.fr
 
Reims a Champagne-i borvidék „fővárosa”, békeidőben rengeteg borszerető ember látogat el ide. A városi tanács most viszont kénytelen extra intézkedéseket foganatosítani, az utóbbi időben ugyanis értelemszerűen eltűntek a turisták a környékről. „Champagne-nyal tedd a nyarad felejthetetlenné” szlogenű kampányukban minden odalátogató vendéget meglepnek egy üveg pezsgővel.
 
 
Természetsen ez nem azt jelenti, hogy aki áthatjt a városon, annak is beadnak a kocsiablakon egy drága pezsgőt, pár feltételnek muszáj megfelelni. Helyben kell lakni (Airbnb kizáró ok), legalább egyszer étteremben kell enni (gyorsétterem nem játszik) és be kell fizetni egy szolgáltatásra (például biciklibérlés) vagy kulturális programra. Utóbbiaknál a mozi és a múzeum mellett a pincelátogatás is számít. Ha mindezt teljesíthették és számlákkal igazolni tudják, már mehetnek is a helyi Tourinformhoz felmarkolni az ajándékot.
 
Az önkormányzat az akcióra 50 ezer eurót különített el, ebből 3000 palack champagne-t vásároltak.
Winelovers borok az olvasás mellé