Nagyon olasz gasztropiknik lesz Budapesten!

Borászportál
2015. június 02., 13:56


Prosecco, prosciutto, parmigiano – ezek a finomságok nélkülözhetetlenek egy igazi olasz piknikhez, és persze az espresso, a cappuccino, a jeges latte, amiket akár a fűben heverve, akár kényelmes teraszbútoron napozva kóstolgathatunk a napsütésben, élvezve a „dolce far niente” hangulatát a szabadban.
Nagyon olasz gasztropiknik lesz Budapesten!
Ezért az élményért idén nem kell messzire menni, a Buongiorno Italia! rendezvény ugyanis nyár elején Budapestre varázsol egy falatnyi Olaszországot.
 
Június 6-án, szombaton a belvárosi Eiffel téren egész napos gasztropiknik várja a lazítani vágyókat. A nyár jegyében hűvös buborékokra, koktélokra, különleges antipastikra és persze krémes fagylaltokra számíthatnak az érkezők napozós-heverészős környezetben, olasz módra. 
 
A NU bor- és bisztronómia belső terében jobbnál jobb olasz kávék kapnak helyet, a terasz pedig piactérré alakul, ahol késő délelőttől estig kóstolgathatnak a vendégek. Belépődíj nincs, a látogatók 900 forintos kupon megvásárlásával kávézhatnak az espressótól a jeges lattékig, az egyéb ételek és italok vásárlása a standoknál, készpénzes fizetéssel történik. 
 
Nagyon olasz gasztropiknik lesz Budapesten!
 
A NU izgalmas olasz étlappal és teli piknikkosarakkal készül az eseményre, és kísérőprogramokból sem lesz hiány a latte art bemutatótól a kora délutáni Vespa-felvonulásig, FIAT-sarokig, az eseményhez illő zenéről pedig DJ Luca Pantani&Davide gondoskodik. 
 
Az egész napos programot a BL-döntő zárja, ahol a Juventusért szurkolhatnak az olasz foci rajongói. Pokrócot érdemes hozni a piknikhez, esőben pedig a NU bisztróban zajlanak a kóstolók és kísérőesemények. 
 
A Buongiorno Italia! rendezvény a milánói világkiállításhoz is kapcsolódik; az Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE-Agenzia) budapesti irodája a szervezőkkel és az illycaffé hazai képviselőivel közösen Expo Klubot tart a helyszínen 11.00-12.00 óra között, hasznos információkkal és érdekességekkel szolgálva az októberig zajló Világkiállításról.       
 
Az esemény Facebook oldala ez. Mi már kattintottunk is!
Winelovers borok az olvasás mellé