Nemzetközi versenyeken taroltak a Koch borok

Borászportál
2018. március 13., 08:33


Több nemzetközi versenyen is kitüntették a Koch Pincészet hajós-bajai és villányi borait.
 
Nemzetközi versenyeken taroltak a Koch borok
95 pontot és aranyérmet kapott a németországi Frasdorfban február végén tartott nemzetközi PAR borversenyen Koch Csaba 2015-ös villányi prémium merlot-ja.

„Engem is meglepett az eredmény. Méghozzá azért, mert jóformán még a piacon sincs a bor, s úgy vélem, némi palackérlelés után jut csak fel igazán a csúcsra” – nyilatkozta az eredmény kapcsán Koch Csaba. Hagyományosan jól szerepelnek a Koch borok a PAR versenyen: két évvel ezelőtt Csanád Cuvée 96 ponttal a verseny legjobb vörösbora címet érdemelte ki.
 

Idén a merlot mellett a pincészet több borát is aranyéremmel jutalmazták: a 2015-ös villányi prémium cabernet sauvignonja szintén ebben az elismerésben részesült, és a 2017-es hajós-bajai Frisch cserszegi fűszeres is 90 pontot kapott. Az első „szériás” méthode traditionnelle eljárással készült brut Chardonnay pezsgőt ezüstéremmel jutalmazták.

A Koch borászat tételei pár nappal korábban a szintén német Mundus Vininm értek el sikereket. A világ egyik legnagyobb borversenyeként számon tartott megmérettetésen 44 ország több száz szakértője kóstolta a beküldött 6 ezer tételt. Az ő bírálatuk alapján szerzett aranyérmet a borászat 2012-es villányi prémium cabernet sauvignonja. Ezzel kapcsolatban Koch Csaba megjegyezte, „hosszú évek óta következetesen elismerik a diósviszlói Imre-völgy dűlőin” készített boraikat, ezért reméli, ezt a dűlőt is hamarosan a villányi „sztárdűlők” közé sikerül emelni.
Winelovers borok az olvasás mellé